Значителни по количество снеговалежи в планините с условия за преспи

...
Значителни по количество снеговалежи в планините с условия за преспи
Коментари Харесай

Значителни валежи от сняг в планините, има опасност от преспи и навявания

Значителни по количество снеговалежи в планините с условия за преспи и навявания, изключително по планинските проходи, чакат синоптииците през днешния ден. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен североизточен вятър. Температурите ще са съвсем без дневен ход - сред 0° и 5°, гласи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
Атмосферното налягане е по-високо от междинното за януари и още ще се покачва.
По Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5°-6°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.
В планините ще е облачно, с превалявания от сняг, тук-там обилни по количество. Ще духа мощен вятър от изток-североизток, който в композиция със снеговалежите ще води до преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра към минус 3°, на 2000 метра – към минус 7°.
В неделя в по-голямата част от страната преваляванията ще спрат. Слаб сняг ще превалява на обособени места в Западна България и в крайните източни региони. Ще бъде студено и прохладно.
През нощта против понеделник обаче преваляванията от сняг в Западна България ще се усилят и ще се натрупа нова снежна завивка. По високопланинските проходи в Западна Стара планина, а денем в понеделник и на изток, ще има виелици и навявания. По-късно вятърът ще отслабне, а по здрач и ще стихне. Минималните температури ще се намалят още, а и дневните в множеството региони ще са негативни. Във вторник облачността ще се задържи най-вече забележителна. Само на обособени места ще превали слаб сняг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР