Значителна част от населението на света живее в крайна бедност.

...
Значителна част от населението на света живее в крайна бедност.
Коментари Харесай

Държавите, в които хората живеят с под 2 долара на ден

Значителна част от популацията на света живее в последна беднотия. За това кои тъкмо страни са най-засегнати и това и с какъв брой приблизително би трябвало да претърпяват дневно хората в тях описват от онлайн платформата HowMuch.

За задачата те са употребявали данни на Световната банка към 2018 година, както и от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс от 2019 година. От платформата под внимание са взели най-много страните, в които хората живеят със приблизително под 1,90 $ дневно. Това е международната граница на бедността.

Според данните в 10 страни по света над 50% от популацията разполага с под толкоз пари на ден. В най-голяма степен това се отнася за живеещите в Сомалия, където 99,2% от хората са под тази линия на бедността.

Същото важи за 80,92% от жителите на Централна Африканска Република, както и за 77,72% от тези в Бурунди.

От всички страни, включени в топ 10, единствено две не се намира в Африка. Едната от тях е Северна Корея, където малко над 70 на 100 от популацията претърпява с под 1,90 $ дневно. Тя се подрежда на 4-то място по този индикатор. На 8-мо пък е Йемен, където под тази граница падат 65,51% от хората.

Останалите, в които над 50 на 100 от хората живеят в последна беднотия, са Мадагаскар, Демократична република Конго, Малави, Сиера Леоне и Гвинея.

Що се отнася до броя на хората, които попадат под границата на бедността, подредбата наподобява по друг метод. Индия е мястото, където цели 73,8 милиона души влизат в тази категория. Страната обаче не попада в предходната категория, защото популацията ѝ е осезаемо по-голямо - 1,369 милиарда души.

На второ място по този индикатор е Нигерия с 62,3 милиона души, следвана от Демократична република Конго с 57,9 милиона души.
 Снимка 449462
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР