Значителен спад на заболеваемостта от туберкулоза се отчита през последните

...
Значителен спад на заболеваемостта от туберкулоза се отчита през последните
Коментари Харесай

Най-много са болните от туберкулоза в Северозападна България

Значителен спад на заболеваемостта от туберкулоза се регистрира през последните години във Врачанска област, оповестиха от профилираната белодробна болница. От 54 на 100 хиляди души през 2015-та, за предходната година броят на инфектираните към този момент е единствено 33 на 100 хиляди. От през днешния ден във врачанския диспансер стартира " Седмица на отворени порти " с безвъзмездни прегледи за всички, които желаят да ревизират своето здравословно положение. Според статистиката най-вече са болните от туберкулоза в Северозападна България.

Туберкулозата към този момент не поразява единствено хората с невисок обществен статус, безапелационни са лекарите. Но битката с нея би трябвало да се води настойчиво, тъй като тази заразна болест е изцяло лечима, в случай че се съблюдават всички правила. Затова във врачанския тубдиспансер се организират дни на отворените порти, по време на които се вършат рентгенови фотоси, прегледи, манту. В края на предходната година от това са се възползвали над 780 души, при коетоса открити единствено 10 случая с латентна форма на заболяването.
Сега има дни на отворени порти, всичко е гратис, бихте ли се възползвали? – Да, несъмнено, само че в действителност не знаем за това.Всеки е длъжен, като има метод, да си ревизира здравето.
През последните три години болните от туберкулоза са намалели на половина – от 122 на 50. Лечението продължава половин година – 2 месеца в стационара и още 4 месеца у дома.
Страхувам се от туберкулозата, несъмнено.Нищо не знам за туберкулозата, до момента не съм имала проблеми.
Дните на отворени порти не престават по една седмица и се организират 4 пъти годишно, прецизираха от диспансера по белодробни болести.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР