Значителен играч във финансовия сектор разкри плановете си да навлезе

...
Значителен играч във финансовия сектор разкри плановете си да навлезе
Коментари Харесай

Още един финансов гигант се включва в надпреварата за спот Етериум ETF

Значителен състезател във финансовия бранш разкри проектите си да навлезе в областта на борсово търгуваните фондове (ETF) с предложение, обвързано с Етериум, което прибавя още един кандидат на бързо разрастващия се пазар на криптовалути.

Това развиване следва утвърждението на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) на 11 Биткойн ETF през януари, което означи основен миг, дълго чакан от участниците в промишлеността.

Разграничавайки се от обичайните ETF, спот крипто ETF отразява пазарната стойност на базовия цифров актив в действително време, като предлага на вложителите експозиция без директна благосъстоятелност. С този ход от страна на Franklin Templeton конкуренцията за спот Етериум ETF се ускорява, защото осем снабдители към този момент се борят за позиция, откакто преди този момент пуснаха спот артикули за Биткойн. Въпреки триумфите на колоси като BlackRock и Fidelity, Franklin Templeton е изправена пред предизвикването да навакса изоставането си, като сега заема относително скромна позиция в класацията.

Активите под ръководство (AUM) на Биткойн ETF-а за на Franklin Templeton възлизат на $77 милионаа, като изостават от съперниците, които към този момент са надхвърлили границата от $1 милиард. Въпреки това компанията, учредена през 1947 година, остава ангажирана с популяризирането на своя спот Биткойн ETF посредством целенасочени маркетингови старания.

Междувременно не престават да съществуват регулаторни спънки, защото Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) забавя оценките на заявките на Grayscale Investments и BlackRock за превръщане на техните Етериум тръстове в спот ETF-и. VanEck, който е ранен участник, чака решението на SEC, което би трябвало да бъде взето до 23 май.

В случай на утвърждение, попечителството на оферти Етериум ETF ще се управлява от Coinbase Custody, дъщерно сдружение на криптовалутната борса Coinbase. Това акцентира възходящата роля на Coinbase като снабдител на попечителски услуги за институционални вложители в региона на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР