Значими инфраструктурни обекти в шест общини на Великотърновска област трябва

...
Значими инфраструктурни обекти в шест общини на Великотърновска област трябва
Коментари Харесай

Депутати от БСП настояват в Бюджет 2018 да бъдат заложени важни инвестиции за Великотърновска област

Значими инфраструктурни обекти в шест общини на Великотърновска област би трябвало да бъдат финансирани идната година. Предложението да се обезпечат нужните средства за тях посредством държавния бюджет направиха народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков.

Народните избраници желаят през идната година да бъде осъществена неотложна рехабилитация на тунелите на северния вход на Велико Търново. От стартирането им в употреба през 1974 година тунелите „ Велчова завера “ с дължина 178 метра и „Боруна“ с дължина 141 метра не са ремонтирани, а положението им е сериозно.

„Рехабилитация на път II-53 – Поликраище – Първомайци – Горна Оряховица на стойност 4,68 млн. лева да бъде заложена за община Горна Оряховица. Част от трасето е и мостът сред Първомайци и Горна Оряховица, който е в доста неприятно положение. Пътят се нуждае от сериозна рехабилитация – настилка, отводняване, ограничаващи системи, хоризонтална и отвесна сигнализация.

Да стартира доизграждането на околовръстния обходен път на град Павликени с планирана стойност 3,5 млн.лв. Проектното трасе би трябвало да изведе трафика на тежкотоварни коли отвън града“, декларират тримата депутати.

Лечева, Ламбев и Божанков молят за средства за главен ремонт на пътища в община Полски Тръмбеш. Искането планува трасетата – път Полски Тръмбеш – с.Раданово – 2,6 млн.лв., път Стефан Стамболово – Полски Сеновец за 1 млн.лв. и път Полски Тръмбеш – Иванча – Обединение – 1,6 млн.лв. От Полски Тръмбеш са поискали финансиране и за преустрояване на магазин в зала за тенис на маса.

Ремонти в четири читалищни здания в община Свищов са присъединили още в предлагането си народните представители. Те упорстват да се обезпечи финансиране за възстановяване и рационализация на сградния фонд на читалища в четири села за общо 3 млн.лв.

„В крайдунавския град би трябвало да стартира и работата по спомагателното водоснабдяване на 14 обитаеми места с понижен дебит на водоизточниците, в резултат на засушаване. За да е допустимо това в държавния бюджет би трябвало да бъдат планувани 6 млн.лв. За задачата към този момент има квалифициран работен проект“, акцентират депутатите от Българска социалистическа партия.

Овладяването на свлачището на пътя сред Сухиндол и Севлиево също е тяхно предложение и планува обезпечаването на 4 млн.лева. Свлачището породи през 2006г. и се засилва още веднъж през 2015г.. След проучване от спецалисти, пътят е затворен заради падащи скални маси и пропадането на коритото на р.Росица. Със затварянето на невралгичното трасе, е пресечен достъпът до 3 села и Севлиево. Създаден е различен маршрут, който е неприспособим да поеме досегашния пътен поток, в това число тежкотоварни камиони и земеделска техника, учебни рейсове – този път е със мощно наклонени банкети и скатове, доста завои, тук-там със скални масиви от падащи камъни.

Всички оферти на Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божнаков са импортирани в Комисията по бюджет и финанси преди второто гласоподаване на законопроекта за държвания бюджет за 2018 година
Весела Лечева предлага също да бъдат увеличени с 3,2 млн.лв. средствата за минималните диференцирани размери на паричните средства за физическо образование и спорт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР