Значението на частния пристанищен оператор БМФ Порт Бургас“ е все

...
Значението на частния пристанищен оператор БМФ Порт Бургас“ е все
Коментари Харесай

Значението на „БМФ Порт Бургас“ става все по-голямо за Черноморския регион

Значението на частния пристанищен оператор „ БМФ Порт Бургас “ е все по-голямо – освен за България, само че и за целия Черноморски район. Това излиза наяве след оповестяването на резултатите на сдружението за първата половина на годината, а те демонстрират рекорден брой обработени контейнери. Общият размер на товарооборота в врата доближава 3 милиона тона, което показва способността на оператора да се приспособява към изменящите се пазарни условия и да резервира лидерската си позиция.

Детайлен взор демонстрира, че пристанището е регистрирало увеличение с 12% в размерите на обработените контейнери в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Дружеството е увеличило пазарния си дял в България до 49% от общия размер товари в страната. По този метод затвърждава позицията си като движеща мощ в морския бранш, която завоюва още 5% от своите съперници през посочения интервал, споделят от " БМФ Порт Бургас ", написа econimic.bg.

Постигнатите равнища, подхранват волята ни да продължим да предоставяме най-хубавите услуги, както и новаторски и гъвкави решения за нашите сътрудници “, разяснява основният изпълнителен шеф на оператора Борис Балев.

Данните за първата половина от годината бяха показани на специфична конференция с присъединяване на Полската Банка за Развитие (BGK) – основател, съосновател и главен акционер в капиталовия фонд към самодейността „ Три морета “ (3SIIF), който преди година закупи забележителен дял от компанията. Представители на банката посетиха пристанищните терминали и се срещнаха персонално с развиването на врата.

Представители на капиталовия фонд пък описаха за сключването на договорката – малко след експлоадирането на войната на Русия в Украйна. Те показаха, че са били сложени в извънредно комплицирана обстановка поради затрудненото мореплаване в Черно море, само че решението за завършване на договарянията се е оказало вярно, защото даже в затруднените условия поради Коронавирус и войната, " БМФ Порт Бургас " съумя да резервира положителното равнище на товарооборотите си – нещо, с което не доста пристанища в района могат да се похвалят “.

От Фонда показаха още, че нормалната им процедура при сходни покупко-продажби е да сменят забележителна част от управлението на фирмите, само че в този случай не са усетили нуждата да търсят по-добър екип от ръководители и експерти на място.

В последните години операторът приключи и редица вложения, като създаването на специфични уреди за контейнери, меден концентрат, пропан-бутан, сярна киселина, зърно и планови товари. Това разрешава на „ БМФ Порт Бургас “ да с трансформира и в самобитна морска врата на България с към 7 млн. т товари през миналата година.

Операторът продължава развиването си и тази година стартира строителството на първото в България дълбоководно корабно място за контейнеровози, предопределено за обслужване на последно потомство контейнеровози, оборудвано с най-съвременни уреди и първокласни услуги, с цел да отговори на потребностите на клиентите. С новия пристан пристанището освен ще може да приема контейнеровози, които не могат да дебаркират другаде в България, само че и ще направи първите стъпки за внедряване на решения за електроснабдяване на пристанището и на корабите от брега.

Проектът ще сътвори нова пристанищна зона, предопределена за придвижване на контейнери, обработвани със зелени кранове и транспортирани посредством железопътен превоз в цяла Европа. Част от плана е отдадена на възобновяване на функционалността на железопътните линии, ситуирани вътре в терминала, като се употребяват електрически маневрени локомотиви за подготовка на конвоите, повишавайки модалния дял на железопътния превоз в пристанището.

С това разширение БМФ цели да укрепи позицията на пристанището като водещо при контейнерите в Черноморския район и да предложи по-добра съгласуваност за бизнеса, който желае да внася или изнася артикули. Това ще усили опциите за транспорт на товари по интернационалните коридори, обработвани от " БМФ Порт Бургас ", като Европейски кулоар „ Ориент/Източно Средиземноморие “, Коридор TRACECA и Транс-Каспийски Международен Транспортен кулоар (Среден коридор). Освен това, въглеродният отпечатък ще бъде доста понижен, с цел да се насърчи екологичното боравене и превозване на артикули.

Предвид събитията от последните месеци смисъла на пристанището освен за България, само че и за целия район на „ Три морета “ се усили доста. Благодарение на по-нататъшното разширение на пристанището, опциите за търговия и продан за цяла Централна и Източна Европа и по-късно ще се усилват “, счита един от шефовете в BGK Кшищоф Сенгер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР