Змията почти изцяло води воден начин на живот. Районът на

...
Змията почти изцяло води воден начин на живот. Районът на
Коментари Харесай

Чудовище! Рибар засне на ВИДЕО гигантска анаконда, преградила цяла река

Змията съвсем напълно води воден метод на живот. Районът на разпространяването й е необятен, заема съвсем цялата тропическа част на Южна Америка. Храни се главно с бозайници, птици, влечуги или риби. Самата змия рядко се храни с огромни животни, само че дребните постоянно стават жертва на хищници.

Цветът на кожата на анакондата е сиво-зелен, а на гърба има кафяви шахматни петна. Тя се счита за занаятчия на това да не бъде видяна. Например, във вода с паднали листа, колосът е изцяло незабележим.



Някои от анакондите обичат да живеят наоколо до селищата, като ядат домашни любимци. Нападения върху хора от страна на този тип змии не са регистрирани, само че без подозрение те вдъхват боязън. Ето за какво има толкоз доста разнообразни фантастични истории за тези удивителни създания.

Всичко незнайно и извънредно постоянно притегля хората, а анакондата е превъзходен образец за това: за нея се снимат филми, постоянно се правят проучвания и доста експедиции се насочат към нейното местообитаване. Местните поданици от своя страна ги улавят поради вкусното месо.

Анакондите обичат да се любуват на слънцето, само че най-добре се усещат във водата. Ето за какво, най-често може да се види във водната повърхнина на реките.



На видеото, снимано от риболовец от Бразилия, се вижда впечатляващият размер на анакондата. Зоолозите са описали анаконди с дължина над 8 метра. Въпреки това, този човек с удивление снима змията, която съгласно него се простира на съвсем 15 метра!

Змията просто пресича реката и постепенно изчезва в растителността. Като цяло, тези животни не демонстрират експанзия и даже неприятно се пазят, когато са атакувани от врагове.

При заплаха анакондата се потапя под вода и се намира там дълго време. Силни звуци от анаконда няма да чуете, тя може единствено да съска.

Изумителните фрагменти са снимани от рибаря в река Сукуриу в югозападната част на Бразилия.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР