Змия ухапа медицинска сестра от столицата по време на излет

...
Змия ухапа медицинска сестра от столицата по време на излет
Коментари Харесай

Спряха влак у нас, за да спасят жена, ухапана от змия

Змия ухапа здравна сестра от столицата по време на излет в региона на село Полска Скакавица. Нелепият случай е станал преди два дни в региона на Скакавишкия водопад. Изведнъж дамата усетила мощна болежка в дясната ръка.
„ Видяла е само опашката на змията. Впоследствие почнала да се подува и решила с нейната другарка да слязат до спирката в региона на село Полска Скакавица, където се качват на влака Кюстендил - София. При нас постъпи позвъняване малко след 14 часа. Чухме единствено едно – две фрази и връзката прекъсна, разбрахме само в кой регион се намира потърпевшата и че се е качила на влака. До там нямаше по какъв начин да доближи кола за спешна помощ, единствената ни връзка беше жп-линията. Поради тази причина ние отидохме до Каменната кариера, където се наложи да спрем влака и да поемем потърпевшата “, разяснява реаниматорът с 25 годишен стаж в Спешен център – Кюстендил, доктор Чепенков. Той изяснява, че за първи път се сблъсква с сходен случай. „ Сами разбирате, че в тази обстановка нямаше по какъв начин да не спрем влака. Там нямаше спирка, само че започнахме да махаме и машиниста спря, въпреки всичко дамата можеше да загуби живота си “, споделя още доктор Чепенков.
Що се отнася до потърпевшата незабавно след поемането й от незабавните медици на нея са направени реанимационни дейности, подложен й е и противозмийски серум. Малко по-късно потърпевшата е превозена до Токсикология на столичната клиника „ Пирогов “. Само ден след случилото се заваляха и благодарности от страна на околните на здравната сестра към екипа, избавил живота й. „ Изразяваме своята признателност към доктор Чепенков и здравната сестра Ташова, които оказаха първа помощ на потърпевша в планината наша колежка и другарка. Респект към всички вас!!! “, написаха в обществените мрежи Гергана Ангелкова и Милена Мангалска.
Това е първи случай на захапване от змия през тази година в района. Очакванията са обаче със стоплянето на времето да има и други потърпевши, разясниха медици от Спешен център, който молят за по-голяма нерешителност от страна на хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР