Змия с рекордна дължина от над 2 м, е уловена

...
Змия с рекордна дължина от над 2 м, е уловена
Коментари Харесай

Откриха 203 см змия края Бургас

Змия с рекордна дължина от над 2 м, е уловена от екип експерти край Бургас.

Животното е открито при обикновен мониторинг, осъществен от група учени и студенти от Българска академия на науките, Софийски и Шуменски университет.

Змията е неотровен смок и принадлежи към типа Голям стрелец (Dolichophis caspius), а общата ѝ дължина е 203 см, заяви "Вести ".

Съотношението на дължината на тялото, отнесено към дължината на опашката, демонстрира, че животното е женско, разясняват специалистите.

Досега на територията на България има документирани единствено две известия за уловени змии с дължина над 200 см.

За страдание, за единия образец информацията е доста нищожна. Змията е открита от учения Андрей Стоянов (Национален природонаучен музей, БАН), само че няма фотоси или данни по отношение на пол и географско находище.

Другата змия е открита от доктор Георги Попгеоргиев и Димитър Плачийски в Източни Родопи и е женска с дължина 202 см.

"Трите змии са рекордни за България и даже се приближават до международните върхове за Големия стрелец ", разясняват проф. Николай Начев и доктор Мирослав Славчев, които документираха находката край Бургас.

Те акцентират, че змията е неотровна и е засечена в необитаем регион, тъй че новината е на първо място мотив за горделивост, в сравнение с за терзание за локалните хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР