Змиорка на скара, популярен летен деликатес в Япония, причини хранително

...
Змиорка на скара, популярен летен деликатес в Япония, причини хранително
Коментари Харесай

Змиорка на скара уби един човек и разболя 140 души в Япония

Змиорка на скара, известен летен деликатес в Япония, аргументи хранително натравяне на 140 души. Един човек е умрял.

Шинджи Канеко, шефът на магазин „ Кейкю “ в Йокохама - на към час път от Токио - се извини за случилото се. Преди седмица клиентите на магазина са си купили кутии за обяд със змиорка, а след това получили гадене и диария.

Една от клиентките - жена на към 90 години - умря, сподели Канеко, като се поклони надълбоко и сервира " най-искрените си съболезнования ".

Продуктите са включвали змиорка, приготвена в обичайния жанр „ кабаяки “: набучена на шиш, изпечена на скара и залята със сладка, лепкава примес от соев сос и оризово вино мирин.

Змиорката се употребява в целия свят, само че е изключително известна в Азия, а останките, открити в японски гробници, демонстрират, че тя се употребява на архипелага от хиляди години.

Проучване на здравните чиновници откри в продуктите тип бактерия, наречена златист стафилокок, оповестиха от универсалния магазин " Кейкю ".

„ Приемаме случилото се доста съществено и надълбоко съжаляваме. Ще окажем цялостно подпомагане на следствията на здравните органи “, съобщи Канеко.

Базираният в Токио ресторант " Исесада ", който има щанд в универсалния магазин " Кейкю ", е бил виновен за приготвянето и директната продажба на продуктите от змиорка.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР