Змиите изпълзяха заради жегата. Необичайно топлото време ги разбуди и

...
Змиите изпълзяха заради жегата. Необичайно топлото време ги разбуди и
Коментари Харесай

Змиите изпълзяха

Змиите изпълзяха поради жегата. Необичайно топлото време ги разбуди и към този момент има десетки сигнали за видяни влечуги, които хората снимат и пускат в обществените мрежи.

Истински интерес провокира усойница, която беше снимана в региона на Ком, до момента в който пълзеше по снега. Част от коментаторите не имат вяра в достоверността на фотографията. По-късно се появи и видео с усойницата. Пепелянки, смоци и водни змии, препичащи се на слънце, също бяха снимани и пуснати във фейсбук страницата „ Земноводни и влечуги в България “.

У нас се срещат 18 типа змии, като две имат отрова, която е рискова за индивида. Ухапванията от змии в България не са необичайност и всяка година няколко десетки хора стигат до лекуване в болнично заведение. Децата и възрастните хора като предписание понасят ухапванията по-тежко и затрудненията при тях са по-вероятни, пишат в публикация експерти от Националния природонаучен музей, които преди години са описали следствията от ухапването на усойница в България, написа Телеграф.

Между 11 и 15 април се чакат превалявания на доста места в страната. Температурите ще се намалят и ще се приближат до нормалните за средата на април. През третото десетдневие температурите ще бъдат към и над нормата, а преваляванията към нормалните. Има възможност за прекосяване на студени атмосферни фронтове, при които ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии, градушки и релативно намаляване на температурите към 22-и, 26-и и в края на месеца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР