Зловеща кампания обяви едни от най-известните турски артисти за изчезнали

...
Зловеща кампания обяви едни от най-известните турски артисти за изчезнали
Коментари Харесай

Джансу Дере е изчезнала при земетресението в Турция, Къванч Тътлъту помага на пострадалите

Зловеща акция разгласи едни от най-известните турски актьори за изчезнали или мъртви след земетресението преди дни. В Тик Ток някои от тях бяха оповестени за жертви, откакто се появиха техни клипове с надпис RIP („ Почивай в мир " ). Една от тези звезди е известната и у нас Джансу Дере („ Езел ", „ Мрежа от неистини " ). В Бразилия тя пожъна триумф през последните месеци със сапунената сага " Maйка ", а у нас - с " Мрежа от неистини ". Испански медии сочат, че е измежду изчезналите след трусовете в южната ни съседка.

Дере е родена в Анкара през 1980 година и е щерка на турски имигранти от Гърция и България. Тя съчетава следването си по археология във Факултета по литература на Истанбулския университет с работа в рекламни клипове, защото по това време към този момент се отличава с физиката си. До такава степен, че тя е определена за Мис Вселена през 2000 година, само че не може да участва на състезанието по решение на турското държавно управление, защото той се организира в прилежащ Кипър, страна, която от години е в спор с Турция.

Това обаче е началото на кариерата й като модел и през 2002 и 2003 година тя взе участие на фешън сцени в Париж за значими марки и известни фотографи. Първата й опция на дребния екран идва в сериала „ Метропалас " през 2004 година, в който тя към този момент е основно настоящо лице.

Тя се трансформира в звезда и с „ взрива " на турските сапунени опери и славата й се популяризира по целия свят. В Испания, страна, в която тя постоянно пътува на отмора, получи премия в края на 2021 година от испанско-турската Търговска камара за професионалната си кариера. Точно в Мадрид тя схваща, че преди малко е получила още една премия: за най-хубава актриса в чуждоезичен ефирен сериал на премиите Produ, латиноамериканските Еми.

Като кино актриса Джансу Дере взе участие в продукции за огромния екран от 2006 до 2011 година, където се откроява с хубостта си.

Мексиканският уебсайт mediotiempo.com разгласи, че на никое място в общественото пространство няма информация, че тя е потърпевша при земетресението в турция, само че испанският вестник " Ел Периодико " заяви, че е изчезнала. Има обаче родственици на някои артисти, които са измежду ранените.

Някои от най-известните турски артисти към този момент са откликнали да оказват помощ и са дарили пари. Къванч Тътлъту, Мустафа Чечили, Едъш, Селил Налчакан и Хакан - Дерия Балта са предложили финансова на помощ на засегнатите в Турция и Сирия. П резидентът на Съюза на професионалните кино и телевизионни продуценти Тимур Савчи уточни, че актьорите към този момент се провеждат да оказват помощ и да дадат " поддръжка за закупуване на каравани, генератори и хранителна помощ ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР