Злоупотребата с алкохол се свързва не само с типичните за

...
Злоупотребата с алкохол се свързва не само с типичните за
Коментари Харесай

Страничните ефекти от алкохола, за които дори не подозирате

Злоупотребата с алкохол се свързва освен с типичните за махмурлука недоволства, само че и с още куп неприятни последици за здравето в дълготраен аспект. Учените разкриха 12 странични резултата от потреблението на спиртни питиета, за които даже не подозирате. 
Ето кои са те:
1.Влошаване на зрението
Установено е, че хората, които употребяват постоянно алкохол, имат зрителни проблеми. При тях честотата на този проблем е доста по-висока от тази при останалите хора. 
2.Нощна енуреза
Нощната енуреза, по-известна като нощно напикаване, в множеството случаи е предизвикана от потреблението на алкохол. Пълният пикочен мехур постоянно се оказва за причина за разстройствата в съня. 
3.Уртикария, кихане, хрипове, запушен нос

Тези недоволства най-често се следят като реакции към бирата.
Сулфитите, хистамините, дрождите, танините и яйчните белтъци (понякога употребявани като филтриращ агент) също са постоянно срещани причинители на алергични или астматични реакции. В изследване на немското списание Deutsches Arzteblatt International 8,9% от дамите и 5,2% от мъжете оповестяват за нетърпимост и / или алергични признаци след пиянство на вино. Най-честите признаци включват зачервяване, сърбеж и задръстване на носа.
4. Бирена потомания

Това е съществено положение, подбудено от висок банкет на алкохол, най-вече бира, пет или повече халби дневно и неприятна диета. Това е тип хипонатриемия, настъпваща, когато концентрацията на натрий в кръвта е извънредно ниска, съгласно изследвания на случаи в здравното списание Cureus с отворен достъп. Натрият е сериозен електролит, който оказва помощ да се контролира количеството вода във и към клетките. Често неговото равнище е доста ниско при приети в болница пациенти с анамнеза за алкохолизъм. Симптомите на " бирена потомания " включват комплициране, отмалялост, главоболие, гадене и мускулна уязвимост.
5. Смущения в съня
Може би си мислите, че питието вечер ще ви помогне да спите по-добре. Но това не е по този начин. Алкохолната напитка може да наруши дълбокия сън, в най-възстановяващия му стадий, а точно няколко часа след заспиване. 
Алкохолът е краткодействащо успокоително, което значи, че от 2 до 3 часа откакто концентрациите в кръвта спаднат покрай нула, се подтиква възбуденост.
6. Зачервяване на носа
Алкохолът уголемява кръвоносните съдове на лицето и изключително на носа.
Голяма част от пациентите с розацея означават, че алкохолът, по-специално аленото вино, обостря недоволството им. Червеното вино съдържа сходно на хистамин съединяване, наречено тирамин, което е прочут вазодилататор. 
7. Спад на телесна температура
Алкохолът е вазодилататор, увеличаващ размера на кръвта в капилярите под повърхността на кожата ви. Това основава чувство за топлота, до момента в който температурата на тялото ви в действителност се намалява, което може да бъде рисково.
 Какво вършат другите зодии, когато са пияни Какво вършат другите зодии, когато са пияни
Как се държат зодиакалните знаци в нетрезво положение? Оказва се, че в тях се разкриват напълно друга същина и черти на характера. Р...
8. Диария

Алкохолът може да провокира голям брой промени в храносмилателната система. Консумацията му предизвиква раздразнение на стомашно-чревния тракт, като в същото време нарушава естествената водоотвеждаща функционалност на дебелото черво, което води до появяването на диария. Алкохолът също по този начин форсира храносмилането и убива положителните чревни бактерии.
9.Тревожност и меланхолия

Не е изненадващо, само че си коства да се подчертае: доста изследвания демонстрират, че разстройствата на настроението като тревога и меланхолия са най-честите проблеми с психологичното здраве, които се появяват след използването на алкохол.
10. Лош мирис
Проучване в " Journal of Dental Research ", потвърждава, че приемът на алкохол и наднорменото тегло са свързани с високи равнища на летливи сулфиди, които предизвикват неприятен мирис.
11. Кошмари
 Ето какво се случва с организма ни по време на махмурлук Ето какво се случва с организма ни по време на махмурлук
Нaй-чecтo мaхмурлукът e cвързaн c глaвoбoлиe, жaждa, гaдeнe и чувcтвo нa oбщa cлaбocт.  Мaхмурлукcкият cиндрoм e нeприятeн зa хoр...
Кошмарите са постоянно срещани при подвластни от алкохол пациенти по време на самоограничение. Това се дължи на тяхната отрицателна настройка към живота.
12. Повишено предпочитание за консумация на мазни храни
Консумацията на алкохол усилва апетита - това е общоизвестен факт и се дължи на етанола в него.
Учени са стигнали до извода, че потреблението на спиртни питиета подтиква питателните вериги на мозъка и надлежно ни карат да усещаме апетит, макар че не сме гладни. 
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР