Злоупотребата с алкохол е един от най-наболелите проблеми на съвременното

...
Злоупотребата с алкохол е един от най-наболелите проблеми на съвременното
Коментари Харесай

Наистина ли смартфонът ни разпознаваглас когато сме пияни

Злоупотребата с алкохол е един от най-наболелите проблеми на актуалното опазване на здравето, с който се занимават учените. Наскоро те вършат доста любопитно изобретение. Оказва, че от може да бъде употребявано при бъдещото създаване на способи за попречване на пострадвания и смъртни случаи в резултат на препиване.
 Тежките последици за мозъка след дълготрайно пиянство и за какъв брой време се възвръща той
Тежките последици за мозъка след дълготрайно пиянство

И за какъв брой време се възвръща

Според ново на Станфордския университет в Съединени американски щати смарт телефоните могат да разпознават когато човек е пийнал и то в каква степен, въз основа на промени в гласа му.

За да стигнат до това умозаключение учените дават на 18 възрастни с навършени 21 години няколко скоропоговорки, които да прочетат на глас. Гласовете на участниците са записани със смарт телефон един път преди пиянство и по-късно на всеки час в границите на седем часа след пиянство.

Паралелно с това откривателите мерят алкохола в дъха на всеки човек при започване на изследването и след това на всеки 30 минути в продължение на седем часа.
 Снимка 642283

Следващата стъпка е изолирането на гласовете на участниците, което учените правят с цифрови стратегии. После проучват индикатори като честотата и височината на гласа.

Когато съпоставят резултатите, откривателите откриват, че пробният способ може да разпознае равнището на интоксикация на човек със забележителните 98% акуратност.

Брайън Сафолето, който е доцент по незабавна медицина в Станфордския университет, признава, че точността на резултатите от проучването в действителност го е изненадала. Въпреки това той прецизира, че са нужни по-обширни изследвания, с цел да се удостовери валидността на констатациите. Но въпреки всичко, не подценява откритието.
 Махмурлукът и лековете за него - кои са ефикасни и кои - не
Трикове против махмурлук, които в действителност работят

И тези, които няма смисъл да опитваме

" Представете си, че разполагаме с инструмент, който може пасивно да взема проби от човек, до момента в който той извършва ежедневните си задания, и да разбираме, когато пие, с цел да предотвратим инциденти ", споделя доцентът пред.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР