Злощастно падналият хеликоптер, в който загинаха двама български военни отприщи

...
Злощастно падналият хеликоптер, в който загинаха двама български военни отприщи
Коментари Харесай

Какъв ще е изходът от войната Радев - Борисов? Сидеров сензационно пред БЛИЦ TV: Лоши съветници тласкат президента към нова партия!

Злощастно падналият хеликоптер, в който починаха двама български военни отприщи политическите пристрастености. Българска социалистическа партия реагира незабавно и заприказва за избор на съмнение. Поискана бе оставката и на вицепремиера Каракачанов. БЛИЦ потърси мнението на водача на " Атака " Волен Сидеров по горещите тематики. Ето по какъв начин политикът отговори на въпросите на Ивайло Крачунов.

- Г-н Сидеров, по какъв начин ще коментирате настояването на Българска социалистическа партия да внесе избор на съмнение против държавното управление поради двамата починали в авиоинцидента?
- Опозицията постоянно е в правото си да желае вотове на съмнение и да нападна ръководещите. Това е демократичната игра на парламентаризъм.

Въпросът е обаче, че на никое място в изказването на Българска социалистическа партия във връзка вота на съмнение не видях съществени причини. Твърденията им приличаха на лирика, която минава в прозаичност. Но нямаше съответни обстоятелства и данни в поддръжка на настояването им, което ме кара да мисля, че Българска социалистическа партия просто желае да подсети за себе си. Нищо повече.

- Как тълкувате изказванията на президента Радев, който сподели, че доста по-рано е предизвестил държавното управление, че може да се стигне до произшествия поради остарялата военна техника?
- Аз постоянно съм бил доста търпелив към президента Радев. Подхождал съм кавалерски към него, като към млад и некомпетентен политик.

- Защо смятате, че президентът не е политик?
- Защото той не е политик. Радев влезе с един таран, да употребявам това разбиране от авиацията, в президентството. Казах му, че съм подготвен да споделям с него опита си, с цел да може той да стане общественик.

Когато си определен на подобен висок пост като неговия, би трябвало да имаш държавническо мислене, а не да създаваш разколи във властта, от която си част и да водиш политика, която да дава добър знак във вътрешен и външен проект.

В момента България стои доста добре интернационално. Правителството направи няколко хода, които са доста добре признати, както на Запад от нас, по този начин и на Изток от България. Точно в този миг президентът да нападна държавното управление не е редно и потребно за страната.

Що се отнася до проблемите с остарялата техника, още когато бях публицист съм писал десетки публикации за разбиването на българската войска, нарязването на ракетите и унищожаването на военната техника, което беше направено под напън извън.

Не знам дали тогава Радев е бил военачалник, полковник, майор или млад боец, само че не съм го чул тогава да каже, че не е склонен с това, което се случва с армията ни. Козирувал е, марширувал е по плаца и е рапортувал бодро и чинно, само че не е изразил сериозно мнение.

- Президентът съвсем през ден нападна министър-председателя. Очаквате ли да продължи полемиката сред Радев и Борисов?
- Според мен недобри в професионален проект съветници напомпват самочувствието на Радев, че той може да стане център на нова политическа мощ, която да измести ГЕРБ и даже Българска социалистическа партия. Той стана президент с поддръжката на Българска социалистическа партия и бе посочен от тази партия, само че упоритостите, за които слушам за хората към него е той да направи нова групировка.

Аз съм се борил за Демокрация в България и всеки да може да прави партии, с цел да се бори на политическия терен. Но в тази ситуация Радев е определен с мандат на президент и до момента в който той продължава не е редно да прави политически интриги, които да приказват за упоритостта му да основава политическа мощ.

Радев е задължен да е надпартиен, да бъде общественик и президент на всички българи. Ако се пробва в този момент да печели точки с евтина политика, с цел да може на следващия ден да прави политическа мощ - това е неточно, тъй като не би трябвало да се употребява един висок пост, с цел да се прави партизанщина.

Неговите нападки, които постоянно насочва към държавното управление би трябвало да са аргументирани и градивни.

- Достатъчно устойчива ли е обединението ГЕРБ - Патриотичен фронт, с цел да удържи властта си още 3 години?
- Това, което зависи от мен е обединението да е устойчива и държавното управление да изкара мандата си. С тази идея съм се заел още при образуването на тройната патриотична коалиция. Бях сигурен, че ще вземем добър резултат на президентските избори и го показахме.

На парламентарния избор Патриотите станахме трета политическа мощ. Аз съм за това да има резистентност и да се покаже, че положителните неща в публичния живост стават постепенно, последователно, с старания и пот на челото, а не със щракане на пръсти и гръмки изказвания. За това би трябвало да бъде приключен този мандат и аз ще направя всичко допустимо това да се случи. Дори да има смени в кабинета, те не би трябвало да повлияят на общата политика и на общия път.

Колкото до другите участници в патриотичната и в огромната коалиция, те би трябвало да бъдат питани дали ще устоят теста.


- Ще устоят ли нервите на министрите - двама от тях Теменужка Петкова и Бисер Петков подадоха оставки, само че не престават да заемат местата си. Очаквате ли други рокади в изпълнителната власт?
- Възможно е. Смяна на министър не е драма. При състояние, че имаме резистентност и сме наясно какво вършим и че има положителни резултати като цяло - стопански растеж, възстановяване на сигурността, поради която Българска социалистическа партия в този момент ще желае избор, само че единствено да напомним, че има понижаване в растежа на престъпността. По време на предходното ръководство нещата бяха доста по-зле!

Трябва да се създадат още доста усъвършенствания - и аз желая да се покачат пенсиите и да се открият нови работни места. Но всичко това става постепенно и най-много умерено, в случай че не се занимаваш непрестанно с похищение на вниманието с несъществени въпроси.

Затова мисля, че този мандат би трябвало да бъде изкаран. В политиката не стават чудеса, а измененията се правят с мудна и упорита работа, което изисква оптимално успокоение.

- Да, само че в страната не престават да се правят закононарушения. Избягаха двама пандизчията, по-късно единият от тях Пелов беше погубен. Застрелян бе и хазартен необут. Не трябваше ли това да докара до рокади в системата на вътрешната сигурност?
- Ако има лична отговорност, тя би трябвало да се понесе и да има смени. Но това са въпроси, които ги взема решение министър председателят. Ние сме излъчили своите представители от патриотичния фронт, само че той си работи с министрите и екипа си. Борисов е в правото си да смени някого, в случай че реши. Това не е никакъв проблем и драма, стига изцяло да се върви напред.

Ако някой не си е приключил работата в системата на вътрешната сигурност, полицията или някъде другаде, няма проблем да бъде заменен с различен!

- Разговаряте ли постоянно с премиера Борисов?
- Често, не. Но в случай че има тематика, да. Никога той не е бягал от опция да беседваме. Не мога да се оплача, че с Борисов нямаме разговор и връзка.

- Обадихте ли му се за рождения ден?
- Той е в чужбина, само че съм му написал специфичен приветствен адрес, който ще ви дава (виж в Още по темата). Написал съм по-нестандартен текст, само че аз поначало съм човек на перото.

Освен нормалните пожелания към Борисов, синтезирам този сложен път, който сме минали двамата в политиката. И неговото израстване като уравновесен общественик.



- За първи път от доста години специалистите в региона на финансите са безапелационни в оценката си, че стопанската система е в напредък. Очаквате ли тази наклонност да се затвърди и продължи през идващите месеци?
- Това звучи добре за мен, тъй като министърът на стопанската система Караниколов е препоръчан от нас и излъчен от патриотичната квота. Ако свържем този факт с положителните резултати можем да кажем, че е значимо кой е министърът на стопанската система. Но в това време считам, че още много може да се направи.

В момента ние с Караниколов и екипа му работим за това да се разширят опциите пред бизнеса и българските бизнесмени да стигат по-лесно до планове и да се раздвижи тази сфера, в която европейските пари стигаха малко по-трудно до елементарните предприемачи. Това желаеме да променим.

Наред с това откриваме и осведомителни бизнес центрове в регионалните градове. Първият от тях ще отвори порти в моят изборен регион в Ямбол. След това и в други градове, с цел да се раздвижи българският бизнес.

Чуждестранните вложители са добре пристигнали, само че не би трябвало да жертваме българските бизнесмени поради непознати ползи.

Българският интерес е преди всичко и в това с министър Караниколов имаме общо виждане.

- Благодаря, господин Сидеров!
- Аз също благодаря, господин Крачунов. Успех на БЛИЦ. Знам, че това е един от най-четените и търсени уеб сайтове, и поисквам триумф на читателите ви!




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР