Злонамерено е изпуснат срокът за обжалване на делото за ремонта

...
Злонамерено е изпуснат срокът за обжалване на делото за ремонта
Коментари Харесай

Боил Банов за скандалите около Ларгото: Това е лична вендета


Злонамерено е изтърван срокът за обжалване на делото за ремонта на Ларгото. Това разгласи в изявление за bTV министърът на културата Боил Банов.

„ Това са персонални, мръсни, гадни вендети. Много добре зная кой стои зад това, няма по какъв начин да кажа в студиото кой е, ще имам проблеми в персонален проект, само че да знае доста добре, че го зная кой е”, съобщи министърът.

По думите му в този скандал Българска социалистическа партия са единствено пощенска кутия.

Министерството на културата е пропуснало последния период да апелира правосъдното решение, с което бе отхвърлена претенцията му за наказателна клауза към строителя на Ларгото. Това стана ясно от определение на Върховен касационен съд, с което делото бе дефинитивно завършено.

При това полежение Министерството на културата освен няма да получи 750 хиляди лева наказателна клауза, само че и ще би трябвало да заплати над 73 хиляди лева разходи по делото. Ремонтът на Ларгото бе мотив за абсурда, придобива популярност като „ Ало, Банов съм”. Заради него напролет Българска социалистическа партия изиска оставката на Банов.

Заради абсурда към пропуснатите периоди през вчерашния ден оставка подаде шефът на правния отдел в Министерството на културата.

„ Директорът на дирекция е назначен по времето на Вежди Рашидов. Не може да става въпрос за липса на опит. Седем месеца аз и основният ми секретар знаем, че чакаме дело във Върховен касационен съд – от време на време може да се чака година да се насрочи дело”, изясни тази заран министърът.

От думите му стана ясно, че няма желание да подава оставка като министър на културата. Щял да съобщи всички документи от вътрешното следствие в Министерството на културата на прокуратурата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР