Златото във вторник сутрин леко поевтинява, търгувайки се в района

...
Златото във вторник сутрин леко поевтинява, търгувайки се в района
Коментари Харесай

Цената на златото спада с укрепването на долара

Златото във вторник заран леко поевтинява, търгувайки се в региона на 1997 $ за тройунция, демонстрират данните от днешната търговия. Укрепването на $ оказва прочут напън върху котировките, до момента в който главните фактори не престават да служат като поддръжка за цената на скъпоценния метал.

Към 9:30 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намали с $3,70, или 0,18%, до $1996,70 за тройунция.

На спот пазара благородният жълт метал се продава по 1979,17 $ за една тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на майските фючърси за среброто се повиши с 0,12% до 24,05 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) набъбна с 0,07%, до 102,17 пункта. Поскъпването на американската валута прави златото по-малко налично за закупуване от вложители и търговци, притежаващи други валути.

В същото време главните фактори, които поддържат търсенето на злато, остават да работят на пазарите. Сред тях са рисковете от криза в международната стопанска система, както и паричната политика на Федералния запас на Съединени американски щати.

" Сигурният актив би трябвало да бъде добре подсилен, като се има поради продължаващата неустановеност по отношение на систематичните опасности в банковия бранш и упованието за края на цикъла на стягане на ограниченията на Фед ", споделиха анализатори на China Everbright Bank, представени от Wall Street Journal.

Златото обичайно се смята за безвреден и благонадежден актив, чието търсене нараства при положение на нараснала световна неустановеност. В същото време облекчаването на паричната политика на Фед оказва отрицателен напън върху курса на $, което също е удобно за цената на златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР