Златото в понеделник сутринта съвсем леко поскпъва, търговците очакват предстоящите

...
Златото в понеделник сутринта съвсем леко поскпъва, търговците очакват предстоящите
Коментари Харесай

Златото слабо поскъпва, оставайки под $2000 за тройунция

Златото в понеделник сутринта напълно леко поскпъва, търговците чакат идните решения за паричната политика на Федералния запас и значима макроикономическа статистика от Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия, към 9:35 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се повишава с $1,5, или с 0,08%, до $1992,0 за тройунция.

На спот пазара скъпоценните жълти кюлчета се продават по 1980,93 $ за тройнуция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на юлските фючърси на среброто понижава с 0,40% до 24,93 $ за унция.

Пазарите са в очакване на майското съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати. Според CME Group 88,6% от анализаторите чакат ново нарастване на главната рента на Фед на тази среща - с 0,25 процентни пункта от настоящето равнище от 4,75-5% годишно. Увеличаването на лихвите има позитивен резултат върху $, което от своя страна усилва търсенето на американски скъпи бумаги като различни безвредни активи на златото.

Инвеститорите също чакат публикуването на данните за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, които са планувани за издание в четвъртък. Анализаторите считат, че първата оценка на Министерството на търговията за икономическия напредък на страната през последното тримесечие ще бъде 2% на годишна база, откакто се увеличи с 2,6% тримесечие по-рано.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР