Златото в понеделник сутринта поскъпва, макар и слабо, което се

...
Златото в понеделник сутринта поскъпва, макар и слабо, което се
Коментари Харесай

Златото поскъпва слабо


Златото в понеделник сутринта нараства, въпреки и едва, което се дължи на курса на $ по отношение на другите международни валути.
Цената на декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се усили с 2,36 $, или с 0,18% - до 1289,66 $ за тройунция. Стойността на декемврийския фючърс за среброто се увеличи с 0,14 % - до 17,015 $ за унция.
Понижението на курса на $ по отношение на международните валути, който в хода на търговията въз основа на статистическите данни се търгуваше под 93 пункта е в поддръжка на курса на златото. Показателят се сви под равнището още в петък за пръв път от средата на октомври. Златото е сензитивно към поевтиняването на $, като в такива случаи скъпоценният метал става по-привлекателно за притежателите на непознати валути.
През предходната седмица, в четвъртък тържищата в Съединени американски щати бяха затворени поради празнуване на Деня на благодарността, а в петък търговията приключи по-рано, което не бе от изгода за $.
Играчите на пазара през тази седмица чакат данните на Съединени американски щати за равнището на Брутният вътрешен продукт през третото тримесечие и надлежно покачване.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР