Златото ще продължи да поскъпва, има вероятност цената да надхвърли

...
Златото ще продължи да поскъпва, има вероятност цената да надхвърли
Коментари Харесай

Експерти обясниха защо цената на златото ще продължи да поставя рекорди

Златото ще продължи да нараства, има възможност цената да надвиши 2600 $ за тройунция в близко бъдеще. Този развой се улеснява от геополитическото напрежение, както и от редица други фактори, считат специалистите.

На борсата Comex цената на златото на 12 април надвиши 2400 за тройунция за първи път в историята. Въпреки това, по думите на анализаторите, всяка наклонност е съпроводена от промяна, тъй че е значимо да се вземат поради вероятните краткотрайни ценови спадове, оповестява ТАСС.

Експертът на Finam Николай Дудченко е оптимист за дълготрайните вероятности за напредък на цената на златото, като допуска, че тя може да доближи равнище от 2650-2700 за унция. Той обаче акцентира и опцията за промяна на цената.

Максим Худалов, основен пълководец на капиталовата компания Vector X, отбелязва, че възходящото интернационално напрежение се отразява на цените на златото. Той допуска, че цената може да доближи 2500-2600 $ за унция.

Геополитическата неустановеност, възходящото търсене на злато от централните банки и дейностите на пазарните спекуланти не престават да оказват въздействие върху международните цени на благородния метал.

По мнението на анализаторите, събития като идните избори в Индия и упованията за понижаване на лихвения % от Федералния запас на Съединени американски щати също могат да повлияят на динамичността на цените на златото.

Според Световния съвет по златото (WGC) търсенето на златни кюлчета и монети продължава да пораства в разнообразни страни, най-много в Турция, Египет и ОАЕ. В Русия също има нарастване на търсенето на злато, което е обвързвано с желанието за диверсификация на вложенията и нараснал интерес към защитни принадлежности в подтекста на усилване на санкционната политика.

Заслужава да се означи, че доста изявления демонстрират възходящ интерес към златото от страна на централните банки на разнообразни страни. Златото се преглежда като един от методите за опазване на активите. В последна сметка то зависи доста по-малко от някакви ограничаващи ограничения.

В същото отношение от ден на ден страни избират да съхраняват златните си запаси вкъщи, а не някъде другаде.

По-рано припомняме, че доста страни държаха златните си запаси в Съединени американски щати и Англия. Сега обаче трендовете се трансформират. И това се отбелязва от доста наблюдаващи.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед23323Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед25311Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед64142Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед28230Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед47038Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553005Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед182475Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед141313Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен спор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР