Златото достигна цена от 1760 долара за унция в петък

...
Златото достигна цена от 1760 долара за унция в петък
Коментари Харесай

Златото рязко поскъпна с отслабването на долара

Златото доближи цена от 1760 $ за унция в петък сутринта, покачвайки се за трета поредна сесия до най-високото си равнище от три седмици. Отрицателните данни за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати накараха пазарите да понижат ястребовите упования за паричната политика на Федералния запас. Икономиката на Съединени американски щати се сви за второ следващо тримесечие, подхранвайки страховете от криза и повишавайки упованията, че Фед може да се наложи да забави темпото на повишение на лихвените проценти.

Според данните от днешната търговия към 9:45 часа българско време, цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се повиши с 13,40 $, или 0,77%, до 1763,7 $ за тройунция.

Скъпоценният жълт метал се тъгува на спот пазара по 1765,85 $ за тройунция, оповестява Ройтерс.

Цената на септемврийските фючърси на среброто се увеличи в това време с 3,26% до 20,172 $ за унция.

В четвъртък следобяд цената на златото внезапно се подвигна, вложителите обърнаха внимание на данните за спада на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за второ следващо тримесечие. търговията. Августовските фючърси за злато нарастнаха с 32,6 $, или 1,9%, до 1751,7 $ за тройунция.

Търговците обърнаха внимание на непредвидени данни за спада на стопанската система на Съединени американски щати през второто тримесечие. Според Министерството на търговията индикаторът съгласно първата оценка е намалял с 0,9% на годишна база след спад от 1,6% през първото тримесечие, макар че се очакваше растеж от 0,5 %. Подобна статистика усили страховете за допустима криза, което отслабва долара и поддържа търсенето на обичайно по-надеждното злато.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР