Златното момче Диего Марадона става на 60 години днес. Изминаха

...
Златното момче Диего Марадона става на 60 години днес. Изминаха
Коментари Харесай

Диего Марадона става на 60 години днес

Златното момче Диего Марадона става на 60 години през днешния ден. Изминаха 30 години от сполучливия му престой в Наполи, където завоюва 2 трофеи на Италия. Въпреки дистанцията на времето, в южния град, ситуиран покрай вулкана Везувий, през днешния ден мъчно бихме могли да намерим човек, по-известен и по-обичан от Диего. 

И това с всичките му дефекти - възходи и падения, проблеми с опиатите, неплатени налози в Италия на стойност 34 млн. евро, извънбрачно дете, връзки с мафията и така нататък След всичко това в Неапол Диего в никакъв случай не бе предаден, в никакъв случай не бе пропуснат. Той е огромната обич на всички в града.

Неапол е единственото място, където от 1984 година насам всеки 4 от 10 деца се кръщават Диего. Там живее и втори Диего Армандо Марадона, негов извънбрачен наследник от локалното момиче Кристина Синагра. Навремето Марадона отхвърля да направи ДНК тест за бащинство и казусът дълго време остава мистерия. " Имам две дъщери. Другото е артикул на парите и грешките ми ", признава Марадона. Извънбрачният наследник се среща с татко си чак през 2003 година на голф шампионат в Италия.

В началото на 80-те Диего към този момент си е навлякъл куп проблеми и се приказва, че взема кокаин,. Накпише gol.bg. Наказанието обаче идва чак на 17 март 1991 година, когато се проваля на допинг тест след мач с Бари. И животът му последователно стартира да се трансформира в пъкъл. Зад гърба си той към този момент има 2 трофеи на Италия, Купа на УЕФА и Суперкупа на Европа за 7 години с Наполи.

След 2 сезона в Барселона, през 1984 година Марадона минава в тогава посредствения южняжки клуб Наполи. Първото, с което се сблъсква, е омразата и презрението на Севера към Юга. Но с Диего и блестящия дует с тарана Бруно Джордано Наполи става тимът, който заплашва непоклатимата до тогава надмощие на северните грандове в Серия А.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР