Златният медалист в тласкането на гюле от параолимпийските игри в

...
Златният медалист в тласкането на гюле от параолимпийските игри в
Коментари Харесай

Ружди Ружди е световен шампион с рекорд

Златният медалист в тласкането на гюле от параолимпийските игри в Рио де Жанейро Ружди Ружди завоюва втора международна купа, поставяйки нов връх на планетата - 12.47 метра. На шампионата за хора с увреждания в Лондон българинът остави зад себе си поляка Лех Столтман и иранеца Хамед Амири.

"Ключов миг беше третото изтласкване ", разяснява след триумфа Ружди, който в първите две изхвърляния записва надлежно 11.45 и 12.23 метра.

Другият ни представител в дисциплината - Георги Киряков, приключи на последната - осма позиция, с най-хубав опит от 9.19 метра.

Ружди продължава да натрупа скъпи оценки във витрината си. Освен олимпийската купа от Рио 2016, той към този момент е повторен международен и троент европейски първенец в тласкането на гюле.

За първи път параатлетът от Глоджево стъпи на международния връх на шампионата в Доха, Катар през 2015 година Трите му европейски трофеи са от Щандсканал (Холандия) 2012, Суонзи (Уелс) 2014 и Гросето (Италия) 2016.

Със златото на Ружди България към този момент има три медала от международното състезание в Лондон след бронзовите медали на Християн Стоянов на 1500 м и на Дечко Овчаров в мятането на диск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР