Златният медалист по лека атлетика по Паралимпийските игри в Париж

...
Златният медалист по лека атлетика по Паралимпийските игри в Париж
Коментари Харесай

Ружи Ружев: Искам на следващата Олимпиада да спечеля с рекорд

Златният медалист по лека атлетика по Паралимпийските игри в Париж 2024 Ружди Ружди желае да завоюва още една купа и вероятно тя да бъде с връх в идващото издание на най-голямото спортно събитие в Лос Анджелис 2028.

33-годишният Ружди завоюва купа в тласкането на гюле при мъжете (F55) с достижение от 12.40 метра и прибави втора паралимпийска купа в кариерата си след тази в Рио де Жанейро 2016.

" Наистина бях квалифициран тази година за може би още по-добър резултат, само че не триумф да направя всичко както би трябвало. И времето може би не ми позволяваше доста, тъй като беше студено и дъждовно.
 Олимпийските игри в Париж сложиха връх по продадени билети
Олимпийските игри в Париж сложиха връх по продадени билети

Така организотарите усъвършенстваха върха, който се държеше от Игрите в Лондон

Искам, в случай че стигна до идната олимпиада, в случай че сме живи и здрави, да направя по-добър резултат от настоящия и да печеля с параолимпийски връх, да вземем за пример ", съобщи състезателят на конференция, на която беше награден за състезател номер 1 на месец август в обичайна анкета на Пресклуб " България ".

На награждаването участваха персоналният му треньор Радостин Тодоров и майката на Ружди Сайме Мустафа.

" Благодаря за всичко. За повторно съм награден за състезател на месеца, това демонстрира, че сме в вярната посока и ме стимулира за по-добри триумфи и резултати. Пожелавам си здраве и без травми, с цел да можем да упражняваме по-усилено, да имаме по-добра подготовка, с цел да има резултати. Искам и да благодаря на моя треньор, тъй като аз от нулата започнах със спорта, а той ме научи на безусловно всичко - на дисциплинираност, на спорта. Днес съм тук поради неговите инструкции, тъй като съм го слушал ", добави първенецът.

" Винаги се виждат крайните резултати от една работа, както и при Ружди, само че пътят ни в действителност през всичките тези години беше ужасно сложен. За мен най-трудно беше това, че към този момент веднъж повреден, е доста мъчно да тренираш играч с такива тежки увреждания, тъй като се притесняваш по някакъв метод да не му навредиш и физически и душевен. Но съм благополучен, че досега съумяваме да го задържим най-много здрав. Той претърпя доста старши травми, цялото му тяло е като на един боец, който се връща от война. Сега облеклата прикриват тези белези, само че в действителност те ги има и постоянно ще му припомнят какъв брой е бил сложен пътят му ", съобщи треньорът Радостин Тодоров.

" Надяваме се на най-малко още една паралимпиада да участваме. Ние не желаеме просто да участваме, а да реализираме някакви съществени резултати. Тренировките ни в действителност са тежки, Ружди подвига доста съществени тежести, което е рисковано, само че в тази специалност постоянно има риск, не можем да предвиждаме, само че се надяваме най-малко още един цикъл да изкараме ", разяснява още наставникът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР