Златни накити за над 144 000 лева откриха митническите служители

...
Златни накити за над 144 000 лева откриха митническите служители
Коментари Харесай

Задържаха златни накити за над 144 хиляди лева на „Капитан Андреево“

Златни украшения за над 144 000 лв. откриха митническите чиновници на „ Капитан Андреево “

Контрабандната стока е открита при инспекция на тежкотоварен автомобил с турска регистрация на 11 септември. Шофьорът на камиона, турски жител, показал документи, че транспортира дини от Турция за Германия, оповестиха от Агенция „ Митници “.

Камионът е селектиран за инспекция по метода „ разбор на риска “. На три места в шофьорската кабина - под седалките и във фабрична празнина над панорамното стъкло са открити четири картонени кутии с произведения от жълт метал. Според направената експертиза накитите, с общо тегло 985,60 грама, са от 14, 21 и 22-каратово злато на стойност 116 392 лв..

Митническите чиновници са задържали златните бижута, а по случая е формирано досъдебно произвеждане. Спрямо турския жител е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция “, както и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор.

На 9 септември, при инспекция на лек автомобил с немска регистрация, митническите чиновници са открили пакети с произведения от жълт метал. Според експертизата изделията са златни с общо тегло 269,80 грама на стойност 28 329 лв.. Водачът на автомобила, който е немски жител, е пътувал със брачната половинка си и двете си деца. На водача е формиран акт по Валутния закон.

На 7 септември митническите чиновници задържаха златни украшения за над 60 000 лв. на митническия пункт до Малко Търново при инспекция на лек автомобил с българска регистрация.

През миналото денонощие чиновниците на „ Капитан Андреево “ са обработили 2685 товарни транспортни средства, демонстрира информация на уеб страницата на Агенция „ Митници “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР