Златната медалистка от Токио 2020 Ивет Горанова и треньорът ѝ

...
Златната медалистка от Токио 2020 Ивет Горанова и треньорът ѝ
Коментари Харесай

Златната Ивет и треньорът ѝ получиха лек автомобил

Златната медалистка от Токио 2020 Ивет Горанова и треньорът ѝ Ангел Ленков получиха лек автомобил от главния спонсор на родната федерация по карате.

От централата внесоха конкретизиране, че премията не е поради олимпийската купа, а е била готова за тях след края на европейското състезание и преди квалификациите за Токио. Горанова и Ленков се нуждаят от автомобил, защото пътуват доста по време на подготовката.

Снимка: Lap.bg

Ивет благодари на Министерството на младежта и спорта, на федерацията по карате и нейното управление, като в същото време насърчи децата да влязат в спортните зали: " Сега те имат образец да останат въодушевени и да извърнат внимание на паралелката по карате до в спортното учебно заведение в Плевен. За мен олимпиадата беше доста елементарно съревнование, можех да изиграя още пет срещи. Да спечелиш олимпийската купа е фантазия на всеки състезател. "

" Точно преди олимпийската подготовка в Париж след Европейското състезание бях изгубила убеденост, само че всички от федерацията имаха вяра в мен и това ми оказа помощ. Благодаря доста и на своя треньор, че ме изтърпя и дружно успяхме да прескочим всяко затруднение "

Снимка: Lap.bg

21-годишната шампионка бе определена за №1 на месец юни и август, а треньорът ѝ - за август. " Горд съм с нея! Преминахме през доста сложни моменти, само че си заслужаваше. Щастието е голямо ", разяснява Ленков.

" Ние като федерация продължаваме. Оценяваме този триумф на Ивет като свръхестествен, неповторим и абсурден. Последното е, тъй като това се случи в родината на карате, а тя опустоши всички свои съпернички в Токио. Тепърва ни следва нови начало. Тя е единствено на 21 години. Ангел мога да го опиша с две думи - непримиримост и упоритост ", сподели президентът на родната федерация по карате Алексей Петров.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР