Златната есен, на която се радваме, ще продължи поне до

...
Златната есен, на която се радваме, ще продължи поне до
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Златната есен ще продължи до 11 ноември

Златната есен, на която се радваме, ще продължи най-малко до 11 ноември, предвижда климатологът проф. Георги Рачев в ефира на “Тази заран ” по bTV.

Сухото и топло време продължава в страната ни, някакво захлаждане се чака вероятно след сряда. Валежи ще има в Петрич и Рило-Родопската област, само че особено в неделя, сподели още проф. Рачев. 
По-обилни превалявания ще има в югозападната част на България. На юг в Кърджали се чака по-голяма облачност и мощен южен вятър. Другите места ще бъдат без валежи или с доста слаби такива.
В София превалявания също се чакат в неделя.
През уикенда и при започване на идната седмица в София температурите ще бъдат към 18-19 градуса. Слънчевите часове ще бъдат по-малко, а облаците повече.
„ Денят стана 10 часа. Слънцето е ниско над хоризонта и не може да затопли. Топлите талази идват към този момент вследствие на топъл въздух, а не толкоз от слънчевото греене “, сподели проф. Рачев.
Евентуално захлаждане се чака след сряда. По Черноморието ще има леко захлаждане поради вятър, приближаващ от север и североизток.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР