Златна ябълка отдавна не съществува. Тя бе заличена от картата

...
Златна ябълка отдавна не съществува. Тя бе заличена от картата
Коментари Харесай

Бандитско Черноморие! Ето Как Българските Мутри Спряха Руската Мафия По Морето!


" Златна ябълка " от дълго време не съществува. Тя бе заличена от картата на Слънчев бряг при започване на новото хидядолетие. Дълги години наемател на паметното заведение бе предприемачът Ангел Тончев. Впоследствие я купува по право, без конкурс или търг. По-късно обаче я препродава на ДИТ 2000 - компанията, която през 1999 година става притежател на двата прилежащи хотела " Беласица " и " Средна гора ". По това време в нея съучастник е един от двамата братя Гьошеви - Илия.

Съществува версия, че 27-годишния по това време Жоро Илиев собственоръчно е нанесъл съдбовните удари на Силаруп.

Така Слънчев бряг е извоюван ВИС, само че дружно с това се приказва, че Силаруп не е останал неотмъстен. За премазания литовец се заприказва след три убийства – на Васил Илиев през април 1995 година, на Георги Николов – Мечката през юни 1995 година и на Георги Илиев – 10 години по-късно.

На 13 юни 1993 година пада първата жертва в крайбрежните войни – до гибел с бухалки е пребит литовецът Валерий Силаруп. Официално случаят става пред едно от най-популярните заведения през този интервал - дискотека " Златна ябълка ". Убийството не е планувано, само че двете групи към този момент са се разпознали като съперници за контрола върху доходоносните сиви действия в комплекса. Силаруп безусловно е смачкан от пердах. Той умира от черепно-мозачна контузия.

Българските бизнесмени осъзнали, че където има туризъм, има и благоприятни условия за доста доходоносни действия, в това число и в сивия бранш. Това предизвика и ВИС да стъпне на бариерите в Слънчев бряг, което е и мощен трамплин за сключването на стотици неизбежни контракти за защита наематели на обекти. Това написа в собствен разбор в. „ 168 часа ”.Морето обаче се оказва привлекателно място и за силови структури от прясно разпадналия се Съветски съюз.

Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР