Златна статуетка от LUXURY Property AWARDS 2021 взе и арх.

...
Златна статуетка от LUXURY Property AWARDS 2021 взе и арх.
Коментари Харесай

Една от най-младите архитектки в Пловдив с първи проект на 6

Златна статуетка от LUXURY Property AWARDS 2021 взе и арх. Боряна Христова от " Проарх ".

Нейната премия е за първокласен тримерен интериорен дизайн на хотел. Името на Боряна е познато на пловдивчани с модерния дизайн на хотел " Холидей Ин ", и освен. Завършила в Университета по изкуствата в Берлин, където нейни учители са водещи европейски архитекти: проф. Адолф Кришанец, Петър Цумтор и професор Кула. В работата си като проектант и дизайнер тя употребява и способите на Фън Шуй, с които се е срещнала в Китай, с цел да сътвори хармонични за своите жители пространства.



Арх. Антония Христова, “Проарх”

" Избрах да остана тук, в България, тъй като у нас ценят фрагментите, и то високо. В чужбина постоянно ще сме посетители ", споделя сестра ѝ арх. Антония Христова, която също работи в фамилната компания “Проарх”. И прибавя: „ С годините открих, че реализацията в нашата страна е огромно предизвикателство, само че когато влагам позитивизъм, нещата се получават с изключителна лекост. Никога не съм криела, че за мен архитектурата е предопределение, обич от пръв взор. В специалността ни има доста творчество, а това ме удовлетворява и ентусиазира. С непримиримост, предпочитание, координиране и доста усмивки плановете се получават постоянно. "

Антония Христова основава първия си " обект ", когато е на към 6 години. Той е от картонени кутийки и за него я въодушевяват родителите ѝ. Младата дама е приключила приблизително обучение в Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия в Пловдив, по-късно стопанска система в ПУ-Пловдив и архитектура в Нов български университет, София. Работата ѝ е обвързвана със фамилната компания “Проарх”, където координира проектантския развой и се занимава с планиране и интериорен дизайн.



Родителите им, архитектите Едвард и Маргарита Христови, основават „ Проарх” през 1991 година в Пловдив. За тези 30 години архитектите са основали неповторими архитектурни и градивни решения, подобаващи за самостоятелни условия на вложителите. Те варират от огромни хотелски комплекси до самостоятелни интериори, инфраструктури и устройствено обмисляне, планиране на винарни, индустриални предприятия, хранилища за екстракт, спортни и физкултурни здания и уреди, многофункционални зали.



В портфолиото им влизат още здания с публично и жилищно обслужване, слънчеви централи и пречиствателни уреди, интериорен и екстериорен дизайн.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР