Златка М. е привлечена към наказателна отговорност на 1.04.2019 г.

...
Златка М. е привлечена към наказателна отговорност на 1.04.2019 г.
Коментари Харесай

50 По Рихтер В Държавата! Хвръква Главата На Най-Висш Български Управник, Лошо Му Се Пише!

Златка М. е привлечена към наказателна отговорност на 1.04.2019 година В хода на следствието е открито, че вследствие на незаконната активност на двамата обвинени и техен съизвършител, в интервала от 29.08.2014 година до 27.03.2017 година в гр. Созопол, при изискванията на продължавано закононарушение, с 33 обособени действия, в качеството си на длъжностни лица и след прелиминарен сговор, са присвоили непознати пари в общ размер над 2 000 000 лева - благосъстоятелност на Община Созопол, поверени им да ги ръководят, като присвояването е в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай.

Третият участник в незаконната скица – Венцислав П., също е притеглен към наказателна отговорност на 28.03.2019 година За улеснение на присвояването Панайот Р. и Златка М. са направили и документни закононарушения, като умишлено се употребили от неистинен частни документи – контракти и фактури. Престъпната активност на Панайот Р. и Златка М. се изразявала в изплащането на суми от бюджета на Община Созопол по фактури за осъществени СМР.

Като съображение за банковите преводи се сочели контракти за осъществени СМР, само че сумите постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с компанията реализатор. Самите фактури и контракти не произхождали от лицата, посочени за техни създатели, и това събитие било известно на двамата обвинени.

Тъй като повдигнатото обвиняване е за съзнателно закононарушение, осъществено по отношение на работата на двамата обвинени, съществуват задоволително учредения да се смята, че служебното им състояние ще сътвори спънки за обективното, всестранно и цялостно изясняване на събитията по делото, допълват от прокуратурата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР