Златислава Чуканова донесе първи медал за България от юбилейното 75-о

...
Златислава Чуканова донесе първи медал за България от юбилейното 75-о
Коментари Харесай

Чуканова ни донесе първи медал от Странджа

Златислава Чуканова донесе първи орден за България от юбилейното 75-о издание на боксовия шампионат за мъже и дами купа " Странджа ".

Националката в категория до 50 кг се класира за полуфиналите в зала " София ", с което си обезпечи най-малко бронзово отличие.

Чуканова откри програмата през днешния ден с чудесно изигран мач против Айлин Гонсалес от Гватемала. Българката показва майсторство и класа против доста нападателната и напориста представителка на централноамериканската страна.

Чуканова отвърна всеки опит на съперничката си да я притиска към въжетата, като на собствен ред я засипваше с точни попадения. Така тя взе разумно и успеха с 5:0 съдийски гласа и в събота, 10 февруари, ще се изправи против Зарин Нихат от Индия за място на финала.

Другата българка в категорията Енелина Поптолева отстъпи в равносилен мач на боксьорката на Узбекистан Сабина Бобокулова. Поптолева стартира нерешително срещата, след което опита да увеличи оборотите и да обърне развоя на събитията. Това обаче не се оказа задоволително и тя отстъпи с 2:3 гласа.
 Чуканова отхвърли гъркиня за един рунд
Чуканова отхвърли гъркиня за един рунд

Националката продължава на 1/4-финал на " Странджа "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР