Златимир Йочев е роден през 1985 г. в Хасково. Като

...
Златимир Йочев е роден през 1985 г. в Хасково. Като
Коментари Харесай

В главната роля: Златимир Йочев, чиято любима българска дума е доверие


Златимир Йочев е роден през 1985 година в Хасково. Като дете живее и учи в Триполи. Заради пристрастеността си към футбола, избира спортното учебно заведение в родния си град, по-късно приключва публицистика в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". През последните 15 години е работил като публицист и ефирен водещ в Българската национална телевизия, България Он Еър, BiT. От 1 март 2021 година е водещ на утринния блок на bTV " Тази заран ".

Преподава " Новини и настояща журналистика " в Нов български университет. През 2017 година е отличен от Синдиката на българските учители с наградата " Журналист на годината ". Почитател е на рисковите спортове. Женен е за журналистката Марина Цекова, имат щерка - Тамара.

" Ранното ставане има един плюс - виждаш красиви изгреви " - това показа Златимир Йочев в " 120 минути ", само че разкри и че денят му в никакъв случай не свършва, когато завърши ефирът на " Тази заран ", а продължава с подготовка за следващoто предаване.

" Когато създадем един прекрасен ефир, изпитваме необикновено задоволство. Сутрешният блок е фундаментът на целия ден - би трябвало да вкараме всевъзможни тематики и форми. Старая се хората да не усещат отдалеченост сред тях и мен. "

Постоянно се учи да извлича максимума от късите диалози, както и да се възползва от високите софтуерни, които предлага студиото на bTV, за разнообразно и потребно наличие.

След предаването намира време за спорт, четене и за фамилията си.

Като дете се занимавал с баскетбол. Практикувал в учебното заведение, в което учел дружно със сестра си, от 1-4 клас в Триполи. Когато се връща в България през 1994 година, го обзема магията на футбола.

Детството си в Либия дефинира като хубаво, само че с изключение на съществени изрази и да брои до 10, не знае арабски.

Високият адреналин е част от живота му по разнообразни способи - лети на всевъзможни планери, скачал е с парашут, а скокове с бънджи е практикувал от всички места, които България предлага.

Често катери планински върхове с другари, а такива има както тествани от детството, по този начин и на работните места, където е бил.

Златимир Йочев написа разкази, стихове и споделя, че има доста текстове, които отлежават в компютъра му.

Не не помни да отделя нужното внимание и на фамилията си. Дъщеря му Тамара е на 3 година и съгласно него е доста будно дете.

Иска да я види по какъв начин пораства в един по-добър свят.

" Тя е добричка. Когато сме на площадки, тя е от децата, които са склонни да си дават играчките. По-отстъпчива е. Аз съм възпитаван да съм посланик - да намеря решението с думи. Важно е да предадем на децата полезностите, с които и ние сме израснали " - безапелационен е той.

Любимата му българска дума е доверие.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР