Златибор. Младежкият паравоенен лагер в Златибор, в който ветерани от

...
Златибор. Младежкият паравоенен лагер в Златибор, в който ветерани от
Коментари Харесай

„Вечер“ : След протести – полицията закри сръбско-руски младежки паравоенен лагер в Златибор

Златибор. Младежкият паравоенен лагер в Златибор, в който ветерани от Сърбия и Русия образоват деца на техники за оцеляване в природата, бе затворен в късните часове на четвъртък от полицията в западната ни съседка, оповестява македонското електронно издание „ Вечер “ , като разяснява, че решението на управляващите е взето след остри реакции от страна на жителите и политическите партии.
В лагера са обучавани сред 20 и 30 деца на възраст от 14 до 23 година Новината за затварянето на му бе доказана от един от родителите, чието дете е било изпратено в Златибор за образование. Според публикуваната информация, в границите на деня следва завръщането на децата по домовете им. Общият им брой е към 50.
По данни на сръбски медии лагерът е поддържат от кмета на община Чайетина Милан Стаменкович. Той е първи по рода си на територията на Сърбия, само че за Русия организирането на сходни действия е всекидневно събитие, акцентират от редакцията.
В младежкия лагер на децата са преподавани техники за оцеляване в природата, за оказване на първа помощ, за държание в борба, за отбрана от хладно оръжие и други Формирането му обаче провокира остра реакция в Сърбия – както от страна на жителите, по този начин и от страна на партиите. Според критиците става въпрос за корист с децата, защото лагерът натъртва на военно образование и боравене с оръжие. Това предизвиква експанзията измежду подрастващите, настояват съперниците на лагера.
Според съветския представител в лагера децата биват обучавани по какъв начин да се трансфорат в „ същински хора и бойци “, които да могат да пазят страната си. Кметът на сръбската община на собствен ред разяснява, че лагерът е проведен за образование на децата на самозащита и оцеляване в природата, а „ не да провеждат прелом против (президента на Сърбия – бел.р.) Александър Вучич “. Оръжието, с което са обучавани, не е същинско, а направено от пластмаса, добави Стаматович.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР