Златен Великден“ се очертава да посрещнат сънародниците ни. Цените за

...
Златен Великден“ се очертава да посрещнат сънародниците ни. Цените за
Коментари Харесай

„Златен Великден“ – цените за празничния козунак удрят рекорда!

„ Златен Великден “ се обрисува да посрещнат сънародниците ни. Цените за празничния козунак удрят върха! Драстично повишаване на козунаците, с които обичайно посрещаме Великден, се чака по празниците.

В най-луксозните пекарни на София цената ще надвиши 50 лв. за кг.

А прословутият безглутенов сладкиш на Линда Кирил Петкова може да удари и стотачката.

Проверка в някои от бутиковите фурни демонстрира, че цената на козунаците е към 35 лв., с ангажимента, че в тях не се влагат никакви набухватели, консерванти и нездравословните Е-та. Освен това при тях се употребяват същински яйца, а не яйчен прахуляк, както и жива мая вместо изкуствени добавки. В една от тях обичайно са първенци и ще то продават за към 50 лв..

„ Златен Великден„

В последните години известност у нас набира и и италианският деликатес „ Панетоне “, който е с по-плътна текстура, в него се влагат портокалови корички, стафиди и шоколад.

Най-евтин ще е така наречен Хасковски козунак.

Той всеобщо се продава към празниците, ще е напълно наличен – сред 5 и 7 лв.. Той обаче не е типичен козунак, а по-скоро самун с добавена захар. Но хората всеобщо го купуват поради цената.

Най-вероятно ще ядем по-скъпи козунаци поради повишаването на яйцата, както и поради консумативи като електрическа енергия, газ и други артикули – брашно, олио и захар, които се употребяват за производството на вкусния сладкиш, както писа SafeNews.

„ Всеки ден всичко се трансформира и никой още не може да каже на каква цена ще бъдат козунаците. Всеки понеделник, когато получаваме стоката, цените са разнообразни. До оня ден яйцето беше 37 ст., през днешния ден споделиха, че към този момент са 39 ст., а в понеделник ще бъдат 41 ст. Възможно е да има малко по-евтини козунаци, само че те се вършат от готовите смеси, в които не знаем какво се поставя “, изясни Димитър Бакалов, хлебопроизводител от Благоевград, пред Българска национална телевизия.

 

Източник – Уикенд, Флагман

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР