Златен сет“ или иначе казано шест гейма, в които победителят

...
Златен сет“ или иначе казано шест гейма, в които победителят
Коментари Харесай

„Златен сет“ на ниво WTA 125: Лена Пападакис с 24 поредни точки


„ Златен сет “ или другояче казано шест гейма, в които спечелилият да не загуби нито една точка – този феномен в тениса се случва извънредно рядко даже на аматьорско равнище. Е, германката Лена Пападакис към този момент може да се похвали, че го е постигала в професионалния тенис.

В мач от първия кръг на квалификациите на WTA 125 шампионата в Контрексевил 23-годишната тенисистка преодоля съпротивата на Наталия Вихлянчева след 6-0, 4-0 и отричане на съперничката.

И колкото и необикновено да звучи, в първия сет международната №320 не загуби нито една точка. Общо серията ѝ доближи до 28 извоювани точки от 28 вероятни преди Вихлянцева да се добере до първата си на старта на втория гейм във втората част.

Рускинята завоюва още четири точки в идващите минути, само че до гейм по този начин и не съумя да стигне, когато при 0-4 реши да постави завършек на присъединяване си.

Постигнатият „ златен сет “ наподобява донесе в допълнение самочувствие на Пападакис, която в профил и Зоуи Хайвс във втори кръг, с цел да откри място в главната скица.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР