Златен медал и невероятна игра на Александър Джорджев белязаха финалния

...
Златен медал и невероятна игра на Александър Джорджев белязаха финалния
Коментари Харесай

Злато за България на President’s Cup в Атина

Златен орден и невероятна игра на Александър Джорджев белязаха финалния ден на "President’s Cup " в Атина.

В кат. до 59 кг., Сашо изигра 6 победоносни срещи. С 22:1 Джорджев в профил представител на домакините още в първа борба. Във втората, съперника му от Русия също нямаше късмет и бе отстранен с 12:6. Отново грък се изправи на пътя на българина в третия кръг, само че и той не съумя да се пребори със Сашо. С 10:6 точки състезателят на Търговска колегия "Гладиатор " отстрани и руснака на четвъртфинала и завоюва сигурен орден за България.

На полуфинала Джорджев срещна турски играч, който в профил с 17:8, което го изпрати непосредствено на финалите. Златото Александър Джорджев завоюва на финала против руснака Кирил Ким с превъзходство от 4 точки и резултат 10:6.

Александър Джорджев е за първа година при юноши, което прави триумфа му още по - скъп. Димитър Кобаков, Калоян Бинев и Илина Иванова, стартираха в първите си срещи с победи, само че във втори, съперниците им надвиха.

По една среща през днешния ден изиграха Мари Илиева и София Тончева.

В тазгодишното издание на "President’s cup " - G2, имаше над 2800 участника, a измежду тях бяха олипийски, международни първенци и най- титулованите спортисти в света.

Надпреварата през днешния ден посети и Президентът на Световната федерация доктор Чо. Той дойде на шампионата в Атина от Родос, където завършиха Световното състезание по Пумсе, зедно със Президента на WТЕ - Сакис Прагалос и Вицепрезидента на WTE и президент на БФТ - Слави Бинев.

България завоюва общо 5 медала от международното, което е извънредно достижение за родните състезатели.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР