Златен джобен часовник, открит върху тялото на най-богатия човек от

...
Златен джобен часовник, открит върху тялото на най-богатия човек от
Коментари Харесай

Часовник от Титаник, продаден за рекордните £1,2 милиона, принадлежал на най-богатия пътник на борда



Златен джобен часовник, открит върху тялото на най-богатия човек от Титаник, беше продаден на американски колекционер за рекордните £1,2 милиона.


Часовникът беше продаден на частен колекционер на търг в аукционна къща Henry Aldridge & Son в Девайзес, графство Уилтшър, на най-високата цена, плащана в миналото за предмет от потъналия Титаник,


Предишната рекордна цена се държеше от цигулка от известния транспортен съд, която доближи £1,1 милиона и беше продадена от същата аукционна къща през 2013 година

47-годишният предприемач Джон Джейкъб Астор потъва на борда през 1912 година, откакто завежда брачната половинка си Мадлин на избавителна лодка.

Вместо да се опита да избяга с друга лодка, безупречно облеченият Астор, който бил изтъкнат член на богатото семейство Астор, за финален път е забелязан да пуши цигара и да приказва с един от пасажерите.


Тялото му е извадено от Атлантическия океан седем дни по-късно и е открит скъпият му 14-каратов златен джобен часовник Waltham, гравиран с буквите JJA.

Аукционерът Андрю Олдридж споделя, че Астор е бил прочут като най-богатият пасажер на Титаник и се е считал за един от най-богатите хора в света по това време, с чиста стойност от почти 87 милиона $ - еквивалента на няколко милиарда $ през днешния ден.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР