Златан Ибрахимович е един от най-егоцентричните играчи в световния футбол.

...
Златан Ибрахимович е един от най-егоцентричните играчи в световния футбол.
Коментари Харесай

Скандалният Златан: Чаках четири години, за да пратя Матераци в болница!

Златан Ибрахимович е един от най-егоцентричните играчи в международния футбол. Шведската звезда, без подозрение, е измежду най-великите футболисти, играли в миналото, само че наред с това, кариерата на Златан и изтъкана от несъгласия и кавги.

Те произлизат от извънредно високото самочувствие, което има Златан Ибрахимович и което не се тормози да демонстрира при всеки комфортен случай. Нападателят е играл в някои от най-големите европейски клубове, като Барселона, Манчестър Юнайтед, Ювентус, Милан, Интер, Пари Сен Жермен и Аякс, като на никое място не си е държал устава затворена и не се е спирал от предприемането на дейности, когато не е склонен с нещо.

Примерите за острия и съгласно някои – прекомерно нарцистичен темперамент на Златан, са доста, като съвсем няма изявление, в което той да не покаже какъв брой високо мнение има за себе си.

Затова в този момент ще забележим някои от емблематичните проявления на характера на Златан Ибрахимович през годините…

1. " Аз съм Бог! "

Да, Златан счита себе си за Бог. Това той загатва на няколко пъти. В мача от баражите за Световното през 2014 година сред Швеция и Португалия, когато бе запитан кой счита, че ще завоюва, той отговори: " Само Бог знае кой ще се класира, а вие говорите с него! ".

2. Ирония към Меси – по отношение на спечелването на една от " Златните топки " от Лионел Меси, шведът беше подигравателен, когато го попитаха за гения на аржентинската звезда: " Златната топка " би трябвало да бъде кръстена на Меси ", сподели той с явен звук на митинг.

3. Отговор на фотографията с Пике – Жерар Пике и Златан Ибрахимович бяха основните герои на фотография, която провокира доста разногласия, защото на нея двамата бяха доста близо един до различен, като че ли подготвени да се целунат. Когато бе запитан на конференция от публицист дали е хомосексуален, Ибра отсече: " Не, не, доведи сестра си у нас и аз ще ти покажа, че не съм гей ".

4. Смисълът на Световното състезание – Когато Швеция не съумя да се класира за Мондиал 2014, Ибрахимович беше запитан кои са обичаните му тимове, на което той не се поколеба да отговори, че без него няма причина да чакаме нещо от Световното състезание.

5. " А ти кой си? " – в мач против Сент Етиен Ибрахимович имаше вербален спор със бранителя Байсе. Шведът с жест на надменност се обърна, с цел да прочете името на френския състезател на фланелката му, като го попита: " Извинявай, кой си ти? ". Това пренебрежение беше мощно подложено на критика от пресата и почитателите по-късно.

6. Разбиване на главата на Ловрен – в мач сред ПСЖ и Лион, Ибрахимович настъпи Деян Ловрен по главата, като по-късно не бе глобен, защото дисциплинарната комисия на френската лига не можа да удостовери по никакъв метод дали има предумисъл или не в действието на шведския нападател. След това нарушаване, главата на Ловрен трябваше да бъде зашивана.

7. " Тази скапана страна не заслужава ПСЖ " – След загубата на ПСЖ от Бордо, Ибрахимович взе участие в един от най-продължителните си разногласия. В тунела на съблекалнята шведът разкритикува съдийството: " Скапана страна, която не заслужава ПСЖ ".

" За 15 години в никакъв случай не съм виждал арбитър като този. В тази шибана страна. Тази страна не заслужава ПСЖ. Прекалено положителни сме за тази страна ", съобщи доста сърдит шведът.

Самият министър на спорта Патрик Кенер изрази разочарованието си от обидните думи към страната, " която го приема ".

8. " Ревльовци и провокатори " – В квалификациите за Мондиала в Бразилия, Швеция бе в една група с Фарьорските острови. След единия от мачовете сред двата отбора, Ибрахимович упрекна играчите на противника, че са " ревльовци " и " провокатори ": " Те се оплакваха от самото начало. Никога не съм се изправял против тим, който да хленчи толкоз доста. Опитаха се да предизвикат, само че го вършат по неверен метод и по тази причина имат нула точки в групата. Съсредоточете се върху скачането и играта, и може би ще получите точка ", сподели той.

Един от най-напрегнатите моменти беше, когато Ибрахимович вкара от дузпа и чества пред съперниковия вратар, за който по-късно сподели, че " приказва прекалено много, би трябвало да мълчи ".

Фарьорската версия е друга: " Златан обича да акцентира какъв брой пари прави. Той е толкоз добър състезател, че не разбираме за какво е толкоз тъмен ", сподели вратарят на островитяните Гунар Нилсен.

9. Почти до пердах със съотборник – по време на престоя си в Милан и по време на подготовка, Ибрахимович се сби със съотборника си Огучи Ониеву. Шведът направи крепко влизане, което не се хареса на мощния американски централен бранител.

Бранителят сграбчи Ибра за врата, откакто стана от земята, с което стартира серия от обиди, в които треньорът Масимилиано Алегри и останалите им съотборници трябваше да ги разтървават да не се сбият.
Нападателят призна, че след случая " е останал със счупено ребро " и признава, че в случай че не са били съотборниците му, те са щели да се избият.

10. " Той би трябвало да се научи да си затваря устата " – още веднъж по време на престоя си при " росонерите " Ибра имаше случай с една от легендите на клуба. Ибрахимович се скара с някогашния треньор Ариго Саки, който разяснява мачовете на Милан по малкия екран.

Сблъсъкът стартира, когато в един мач Саки се пошегува за размера на крайници на шведа, като сподели, че състезател с по-малък крайник не би вкарал първия гол.

Когато Ибра схваща за думите му, той не се поколебава да отприщи гнева си: " Той би трябвало да се научи да си затваря устата. Ако имаш да ми кажеш нещо, кажи ми го в очите, а не по малкия екран. Вие също не можете да си позволите да критикувате прекалено много ".

11. Караницата с Леонардо по време на шампионските празненства – ПСЖ преди малко беше спечелил Лига 1, само че Ибра не беше в въодушевление. Шведският нападател посред съблекалнята се скара грубо с тогавашния състезателен шеф на ПСЖ Леонардо, като случката бе забелязана и от камерите.

Преди това бразилецът беше уведомил Златан да напусне тържеството, с цел да мине антидопинговия надзор. Шведът побесня и отсече: " Оставихте ме там самичък заключен за двадесет минути! Да, ти ме остави самичък. Ти постоянно прецакваш всичко! ".

12. " Ти си лайно, би трябвало да имаш повече почитание! " – Ибрахимович взе участие в конфликт с футболиста на Севиля Себастиен Скилачи в края на мач в Испания, като кавгата им беше снимана от телевизионните камери.

Защитникът се изправи против шведа и без да се сдържа му сподели: " Ти си лайно. Ти не си популярен състезател. Трябва да имаш малко повече почитание към другите ".

13. Удар в гърдите на Роси – Ибрахимович пропусна три мача, откакто атакува играча на Бари Марко Роси. Шведът видя аления картон, откакто удари Роси с пестник в гърдите. Неспортсменското му държание му попречи да играе за Милан в дербито против Интер, което бе решаващо за Скудетото.

14. Златан против Гуардиола – откогато двамата се срещнаха в Барселона, те не стопират да се джафкат. Златан даже споделя в автобиографичната си книга за конфликтите си с Гуардиола и стигна до там, че " философът избира играчи, които се подчиняват, без да дават отговор ".

На което треньорът на Сити отговори: " Той е прав, той е безусловно прав. В този клуб, в този тим, моето его е оттатък това на всеки различен човек, на всеки състезател ".

15. Критики към Аржентина за Световното състезание – Златан разкритикува отношението и метода, по който Аржентина чества триумфа на Световното в Катар. Той конкретизира изключително празнуването на вратаря Емилиано Мартинес: " Меси завоюва всичко и ще бъде запомнен, само че останалите се държаха неприятно и не могат да бъдат уважавани ", сподели шведският деец.

16. Удар против Матераци – " Чаках четири години, с цел да изпратя Матераци в болничното заведение! ", сподели Ибрахимович, който даде да се разбере, че не не помни елементарно.

Шведът призна, че е чакал четири години, с цел да ритне брутално Марко Матераци в мач сред Милан и Интер.
Агресията на Ибрахимович се дължи на едно брутално влизане от страна на италианеца против Златан, когато двамата се изправят един против различен четири години по-рано, когато нападателят е в Ювентус.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР