Зимното време държи здраво в плен алпийските региони. Хората в

...
Зимното време държи здраво в плен алпийските региони. Хората в
Коментари Харесай

Опасност от лавини и наводнения в Алпите

Зимното време държи крепко в плен алпийските райони. Хората в немската провинция Бавария и в Австрия се борят със мощни снеговалежи. Лавинната заплаха остава висока. В по-ниските елементи реките излизат от коритата си. Федералната полиция в Германия изпраща 230 чиновници на помощ в най-засегнатите места. 180 улици в Австрия са затворени.

Когато естествената буря развихря унищожителните си сили, това плаши хората и в същото време впечатлява. Високо в планината локалните са се научили да живеят с лавините и все пак те ги изненадват.

Тази заран в Бавария снежни маси се свлякоха до хотел в скикурорта Балдешванг. Няма потърпевши, само че фронтът на лавината от 300 метра блокира прозорците и сняг нахлу в постройката.
Хорст Зеехофер, вътрешен министър на Германия: Важно е да получим усещания на място за бедствието, с цел да извадим верните поучения за бъдещето, доколкото това е в наши ръце.
В австрийските провинции Тирол и Форалберг през нощта наваля нов сняг от 65 до 100 см. 17 000 души са изолирани от околния свят.

Лавнинната заплаха е нараснала, спрямо почивните дни. Трима немски скиори изгубиха живота си, тъй като са се спускали по необработени скатове. Друг, който почиствал покрива на постройката, в която живее е бил покрит от снежните маси и умрял.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР