Зимните сезони са времето, когато акумулаторът на колата ви работи

...
Зимните сезони са времето, когато акумулаторът на колата ви работи
Коментари Харесай

Какво е калъф за акумулатор и всъщност върши ли някаква работа през зимата

Зимните сезони са времето, когато акумулаторът на колата ви работи най-усилено. Имате потребност от него в най-хубавата му форма. За да захранвате отоплението, да осветявате пътя през виелици с дълги светлини и още значими задания. За страдание, в случай че сте натоварвали батерията на колата си изключително мощно през горещия сезон, тя може да е по-податлива на неочаквани повреди през зимата. Може да ви остави на пътя при минусови температури.

Правилната инспекция и грижа за акумулатора е първият и главен метод за попречване на този призрачен сюжет. Има и няколко спомагателни трика, които можете да опитате, с цел да добавите спомагателен пласт сигурност. Един подобен трик е да употребявате калъф. Това е профилирано изолиращо покритие, предопределено да защищава акумулатора ви от студеното време. Как тъкмо работи това нещо и имате ли потребност от такова?

Как работи един калъф за батерия?

Най-просто казано е изолираща обвивка, която обгръща повърхността на акумулатора. Има два типа – такива със зареждане, и такива – без.

Незахранения калъф разчита извънредно на изолационните материали, от които е изработен, с цел да резервира топлината вътре в акумулатора. И надлежно студа – на открито. При калъф за батерия със зареждане има нагревателен детайл. Така както хората си купуваме електрически одеяла, с цел да ги включим в тока и да се топлим.

И в двата случая изолирането на акумулатора на вашия автомобил по този метод оказва помощ да се държи студът от околната среда на безвредно разстояние. И от това има смисъл, тъй като предотвратява замръзването и втвърдяването на вътрешните химически съставни елементи. Поддържането на съставените елементи на вашата батерия течни ѝ оказва помощ да поддържа електрическия си заряд, даже когато е студено.

Имате ли потребност от подобен калъф?

Дали в действителност имате потребност зависи значително от вашата персонална обстановка. Ако живеете някъде, където е малко студено или малко снежно, евентуално нямате потребност от такова нещо. Същото важи и за чисто нови коли с изцяло заредени батерии. Акумулаторът става в действителност предразположен на щета, породена от мраз, единствено в случай че е бил употребен в продължение на няколко години и последователно е изгубил част от потенциала си за зареждане.

Там, където ще е наложително нужен калъфът, са регионите с изключително сурови зими.

Ако акумулаторът към този момент има известно изхабяване, е по-вероятно ненадейно да се повреди през зимата, в случай че непрекъснато шофирате при температури под нулата. В този случай е добра концепция да държите калъфа на акумулатора постоянно, когато колата ви е паркирана за дълго. Особено през нощта.

Между другото калъфите за акумулатори са предопределени да се употребяват единствено с обичайните автомобилни батерии. Не можете да употребявате този артикул с огромните пакети литиево-йонни акумулатори, които се употребяват за зареждане на електрически транспортни средства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР