Зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг са в разгара си, а

...
Зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг са в разгара си, а
Коментари Харесай

Дядото на олимпийската надежда Рахнева си пожела медал за 97-ата годишнина

Зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг са в разгара си, а едно българско момиче е една от огромните очаквания за орден на канадския народен тим по скелетон. 29-годишната Мирела Рахнева от Русе е измежду осемте най-хубави състезателки в света, а няколко дни преди първите ѝ спускания по пистата, наш екип се срещна с дядо ѝ в сражишкото село Горски Синовец, точно на 97-ят му рожден ден.

Освен че пожела сполучливо показване на внучката си на Олимпиадата, дядо Минчо пожела скоро да я посрещне на родна земя в България.

29-годишната Мирела Рахнева е родена в Русе. Когато е едвам 9-годишна, фамилията ѝ емигрира в Кандата. Още в учебно заведение почнала да се занимава със спорт, като в началото упражнявала ръгби. Впоследствие обаче се пренасочила към скелетона, което и носи десетки спортни оценки, място в националният тим на Канада и квота за квота за зимните олимпийски игри в Пьонгчанг

Коренът на канадската олимпийска вяра обаче потегля от стражишкото село Горски Синовец, където през днешния ден живее дядо ю. Дни преди първият старт на Мирела, той отпразнува своят 97-и рожден ден и си пожела внучка му да го зарадва с огромен триумф в Пьонгчанг.
Минчо Рахнев, дядо на Мирела: Искам да ти пожелая положителни триумфи, каквото си пожелае да се сбъдва! Драго ми е Мирелке, поисквам ти триумф, като си върнеш ще черпя!
Мирела Рахнева е и най-голямата горделивост на хората в Горски Синовец и родното село на майка ѝ Сушица, които с притихнал мирис гледат всяко нейно съревнование.
Нойко Нойков, кмет на село Горски синовец: Как няма да е горделивост, кой българин не желае да чуе, че имаме представител и то тъкмо от нашето село на Олимпиада. Валентин Христов, съселянин: Пожелаваме ѝ да завоюва, колкото пъти взе участие в надпревари постоянно да печели златни медали. Николай Христов, съселянин: Мирела е горделивост на Горски синовец и на Сушица, по майчина линия тя е сушичанка и сега в Сушица, Мирела има почитател клуб, който се оглавява от кмета на Сушица Димитранка Калева.
Съселяните на Мирела Рахнева се надяват скоро да я посрещнат уместно на родна земя.

Повече вести от идните Зимни олимпийски игри в Корея четете на спортния информативен уебсайт на Българска национална телевизия sport.bnt.bg.



Зрителите на Българска национална телевизия ще могат да следят онлайн най-интересните моменти от Олимпийските игри в южнокорейския град Пьонгчанг, които ще се проведат от 9 до 25 февруари.
 Какво да очаквате в програмата на Българска национална телевизия по време на Игрите в Пьонгчанг Какво да очаквате в програмата на Българска национална телевизия по време на Игрите в Пьонгчанг
Българската национална телевизия ще излъчва Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг и Летните в Токио през 2020 година. След траялите 3 години прегово...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР