Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг бяха официално закрити. Точно в

...
Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг бяха официално закрити. Точно в
Коментари Харесай

Олимпийският огън в Пьонгчанг угасна


Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг бяха публично закрити. Точно в 14,50 часа българско време олимпийският огън угасна, а преди този момент президентът на МОК Томас Бах връчи олимпийския байрак на домакина на идващите игри от Пекин, които ще се проведат от 4 до 20 февруари 2022 година.

В заключителното си слово Бах акцентира значимостта на форума за определяне на мира на Корейския полуостров, въпреки и за 15 дни.

" Скъпи спортисти от Южна Корея и КНДР, вие ни заразихте с вярата си в мирното бъдеще. Това беше поразителен образец по какъв начин спортът може да сближава хората във време, когато мирът е толкоз нежен. МОК ще продължи да взе участие в разговора сред двете страни и след края на олимпиадата ", сподели Бах.

Церемонията по закриването показва софтуерната мощност на Южна Корея и опроверга слуховете, че съветски хакери ще се опитат да я срутен в опит за възмездие поради решението на МОК да не допусне още веднъж националния байрак.

Знаменосец на България беше ски бегачът Йордан Чучуганов, който ще се прибере по този мотив финален в България. С флаговете на своите страни дефилираха някои от огромните герои на тази олимпиада - Естер Ледецка за Чехия, Шарлота Кала за Швеция, Габриела Пападакис за Франция, която получи достойнството не и без джентълменски поклон от страна на Мартен Фуркад.

След угасването на олимпийския огън стадионът по традиция се трансформира в голям дансинг, а двама диджей, един от които беше холандецът Мартин Гарикс, се погрижиха за настроението на към този момент освободените от спортни упоритости спортисти.

В Пьонгчанг бяха раздадени 102 комплекта медала в 15 дисциплини. С най-вече ще си тръгнат норвежците - 14 златни, 14 сребърни и 11 бронзови.

В стартовете взеха присъединяване 2925 спортисти от 92 страни. Българската делегация беше формирана от 21 спортисти. Най-доброто ни показване беше шестото място на Сани Жекова в сноуборда.

Что за вечеринка без #EXO #ClosingCeremony #PyeongChang2018 pic.twitter.com/0Mxnq41kF1
— Олимпийские игры (@Olympic) February 25, 2018
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР