Зимна обстановка на Петрохан. Прогнозите на синоптиците се сбъднаха и

...
Зимна обстановка на Петрохан. Прогнозите на синоптиците се сбъднаха и
Коментари Харесай

На Петрохан натрупа сняг, коли с летни гуми закъсаха

Зимна конюнктура на Петрохан. Прогнозите на синоптиците се сбъднаха и на прохода падна сняг, който образува снежната завивка с дебелина към 3 см.

Шофьорите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост, поучават от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Машини обработват пътната настилка, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите.

Проходът е затворен за тежкотоварни камиони над 12 тона, които се пренасочват през Искърското дефиле.



Пътят се чисти, само че има доста закъсали водачи, тръгнали с летни гуми. На места се образуват тапи, до момента в който от платното се отстранят заседналите коли. Временно проходът беше затворен поради аварирал камион, осведоми БТВ.

От 14:30 ч. е затворен за придвижване на коли над 12 тона проходът Троян – Кърнаре.

Сняг вали по високите елементи на планините. На връх Мургаш снежната завивка е 4 см., на връх Ботев и Черни връх – 2 см.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР