Зимна буря доведе до анулирането на стотици полети и остави

...
Зимна буря доведе до анулирането на стотици полети и остави
Коментари Харесай

Буря в Канада анулира стотици полети и остави хиляди абонати без ток

Зимна стихия докара до анулирането на стотици полети и остави десетки хиляди клиенти без ток в Източна Канада в навечерието на Нова година.

Близо 200 полета бяха анулирани в тази част от страната поради композиция от сняг и мразовит дъжд, заяви Франс прес, като цитира събрана информация от разнообразни летища.

Най-много полети, над 100, са били анулирани от и до интернационалното летище на Монреал. Повечето от тях са били от и до летища в провинция Онтарио и североизточната част на Съединени американски щати, показва Българска телеграфна агенция.

Отменени са и полети от и до летищата в Квебек, Отава и Торонто.
Очаква се до довечера в южната част на провинция Квебек да падне до 15-20 сантиметра сняг, съобщи канадското министерство на околната среда.

Монреал посрещна Рождество Христово без сняг - нещо, което се случва един път на пет години. От началото на декември в града са паднали единствено към 13 сантиметра сняг при междинна норма за месеца от 49 сантиметра, отбелязва Франс прес.

Лошото време остави над 55 000 клиенти без ток в Източна Канада, най-много в провинция Онтарио, съобщи ТАСС, като се базира на локалния електроенергиен оператор.

Леденият дъжд и мощният вятър със скорост на поривите до 80 километра в час са предизвикали доста повреди по електропреносната мрежа.

Електроснабдяването към този момент е възобновено на повече от 39 000 клиенти. 16 000 клиенти обаче остават без ток. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР