Зимна буря донесе обилен снеговалеж в североизточната част на САЩ

...
Зимна буря донесе обилен снеговалеж в североизточната част на САЩ
Коментари Харесай

Мощна снежна буря блокира Североизтока на САЩ

Зимна стихия донесе изобилен снеговалеж в североизточната част на Съединени американски щати и провокира съществени усложнения за превоза, съобщи Ройтерс.

Първата огромна снежна стихия за сезона накара управляващите да призоват 50-те милиона поданици на района да останат по домовете си. На доста места сходно предизвестие по този начин или другояче бе отправено поради пандемията от ковид.

"Предвид изобилния снеговалеж и тежките пътни условия водачите са насърчавани, в случай че може, да не пътуват по време на бурята ", съобщи губернаторът на щата Масачузетс Чарли Бейкър.

По данни на Националната метеорологична работа най-вече сняг до момента е паднал покрай Бингамтън, щата Ню Йорк - 114 сантиметра, което е връх за декември, в случай че не и за всички времена, а на някои места в щата Пенсилвания снегът е бил с дебелина 102 сантиметра.

В региона на мегаполиса Ню Йорк са паднали сред 15 и 25 сантиметра сняг - повече, в сравнение с при всички зимни стихии предходната година, споделиха метеоролозите.

При верижна автомобилна злополука в Пенсилвания са починали двама индивида, а доста са били ранени, заяви щатската полиция.

Бурята провокира анулация на десетки полети и докара до нарушавания в железопътния превоз.

Централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк беше затворена през днешния ден поради снеговалежа. Поради затварянето на постройката беше анулирано съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации за работата на Международния углавен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР