Зимата в Румъния се завърна. Лошото време принуди медици да

...
Зимата в Румъния се завърна. Лошото време принуди медици да
Коментари Харесай

Медици изродиха бебе по видеовръзка: Линейката не стигнала заради лошо време

Зимата в Румъния се завърна. Лошото време принуди медици да изродят бебе посредством инструкции по видеовръзка на телефона. Линейката не е съумяла да стигне поради метеорологичните условия, които затвориха 29 национални пътища в страната.

Случката е от Крумовград

Оранжев код за снеговалежи е в действие за седем окръга в северната част на страната. Жълт код за неприятно време важи за съвсем цяла Румъния. Метеоролозите предизвестяват, че тук-там скоростта напразно ще доближи 85 км/ч. Ще се образуват и снежни преспи, поледици, както и понижена до нула видимост. 

Силният вятър подухва сняг и прави напъните за разчистване невъзможни. Ограничения за придвижване са въведени в Сучава, Бакъу, Яш, Ботошани и Васлуй. В Ботошани, Яш и област Молдова е в действие и червен код и придвижването там е неразрешено по всички пътища.

Бебе се роди  по видеовръзка благодарение на напътствията на медицински личен състав. 41-годишната майка е потърсила помощ на 112, само че изпратената кола за спешна помощ не е съумяла да стигне до нея поради неподходящите метеорологични условия. Момиченцето се е родило с тегло 2,8 кг.

След като ражда бебето си тя отпътува за Полша, с цел да вземе баба си

Майката и бебето са здрави и в положително положение, като за тях се грижи локална здравна сестра. Чрез Доброволната работа за изключителни обстановки на община Коцушка е бил сбъднат контакт с други две дами, които са помогнали на родилката. 

Два учебни рейса са останали блокирани поради снега в окръг Яш. „ 424 души от 207 транспортни средства, блокирани на национални и окръжни пътища, са избавени от военни и доброволци пожарникари през последните 24 часа “, заяви Инспекторатът за изключителни обстановки в Ботошани във Фейсбук. 72 от избавените са намерили заслон в околните кметства или хотели.

Уникалната интервенция е осъществена в кардиологичната болница " Света Екатерина "

Седем души, нуждаещи се от диализа, е трябвало да бъдат превозени до здравни заведения от службите за незабавна помощ. Лошото време аргументи и проблеми с електричеството в 28 обитаеми места в окръзите Бакъу и Харгита. Около 3000 консуматори останаха на мрачно и студено. 

А съгласно прогнозите неприятното време ще продължи и през идващите дни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР