Зимата в Германия е политически на прага, енергийната криза вече

...
Зимата в Германия е политически на прага, енергийната криза вече
Коментари Харесай

Министърът на икономиката на Германия: Енергийната криза вече чука на вратата

Зимата в Германия " е политически на прага ", енергийната рецесия към този момент е настъпила, сподели в Бундестага министърът на стопанската система и климата на Германия, вицеканцлерът Роберт Хабек.
" Сега е лято, <...> желаеме още веднъж да станем свободни след две години от пандемията, само че зимата е на прага. Вече. Политически застанала на вратата. Трябва да вземем ограничения с доставките на газ, които ще ни би трябвало през зимата “, сподели той.

Според министъра „ Германия е в газова рецесия, макар че в този момент сигурността на доставките е обезпечена, а равнището на запълване на хранилищата нараства “.

В същото време, както добави Хабек, в случай че след приключването на ремонтните действия на газопровода „ Северен поток “ обстановката се утежни, тогава Германия „ ще се окаже в сюжет, при който няма да има задоволително газ, за ​​да посрещне зимата “.

Днес държавното управление на Германия разгласи прекосяването към втория стадий на проекта за понижаване на потреблението на газ. Това се случи на фона на понижаване на доставките от Газпром, което съветската държавна корпорация свързва с компликациите, зародили при ремонта на съоръжение заради наказания. Освен това през вчерашния ден вестник Financial Times заяви, че Берлин се притеснява от цялостно прекъсване на доставките по време на лятната поддръжка на газопровода " Северен поток ".

През пролетта на тази година Берлин започва проект за изключителни обстановки за доставки на газ, който има три етапи.

На първия стадий управляващите основават координационен щаб и следят темповете на пълнене на газохранилищата. В Германия към този момент се съмняват, че ще изпълнят газохранилищата преди зимата.

На втория стадий се вкарва положение на висока подготвеност, когато фирмите към момента могат сами да вземат решение какъв брой да понижат потреблението и какъв спомагателен размер да закупят или да изберат от оборудванията на ПГХ. На последния стадий се вкарва спешен режим, който разрешава на страната, представлявана от Федералната мрежова организация, да разпределя запаси.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР