Зимата се завръша с пълна сила над цялата странаСняг, студ,

...
Зимата се завръша с пълна сила над цялата странаСняг, студ,
Коментари Харесай

Студ и сняг цяла седмица, градусите падат до -12


Зимата се завръша с цялостна мощ над цялата страна

Сняг, мраз, ледове и минусови температури ще обгръщат страната през цялата седмица. За през днешния ден е разгласен оранжев код за рисково време в 19 области в страната поради мощен вятър и снеговалежи.

" Предстои ни зимна седмица, която стартира бурно със снеговалежи в съвсем цялата страна. По-обилни ще бъдат те в Северна България и в планините, като в Дунавската низина има условия за виелици и навявания. Заради неприятното време ще има усложнения по пътищата, тъй че водачите би трябвало да внимават. Температурите на следващия ден ще бъдат от -1 до +3-4 градуса ", твърди пред " Труд " синоптикът Симеон Матев.

По думите му захлаждането ще продължи и във вторник, само че вятърът ще отслабне и снеговалежи към този момент няма да има. Въпреки това ще остане студено, с оптимални температури от минус 3 до плюс 2 градуса.

" В сряда ще бъде най-вече слънчево, краткотрайни заоблачавания ще има над Западна България. Минималните температури сутринта ще бъдат от -10 до -5 градуса, а денем, както във вторник ", сподели още Матев.

Синоптикът прецизира, че в четвъртък утрото ще бъде най-студено за цялата седмица. Минималните температури се чакат да бъдат от -8 до -12 градуса, до -15 в котловините.

" В петък също ще остане слънчево, само че температурите ще бъдат малко по-високи от четвъртък – сутринта сред -5 и -10 градуса, а следобяд оптимални сред 3 и 8 ", добавя Матев.

 
 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР