Зимата пристигна на Балканите. Първият сняг падна в планинските райони

...
Зимата пристигна на Балканите. Първият сняг падна в планинските райони
Коментари Харесай

Зимата пристигна на Балканите

Зимата дойде на Балканите. Първият сняг падна в планинските региони в целия район.
Особено тежко е ситуацията в Румъния. Проблеми с придвижването има в окръзите Бихор, Браила, Брашов и Сучава, където мощният вятър е съборил дървета върху пътищата. Няколко хиляди души са останали без електричество поради виелицата в окръг Васлуй. Всички черноморски пристанища на северната ни съседка са затворени заради мощния вятър.  
Блок 1 на АЕЦ " Черна вода " е бил автоматизирано краткотрайно изключен от националната електроразпределителна мрежа на Румъния вследствие на " атмосферни условия, които предизвикаха разстройства в националната енергийна система ". Случилото се не е оказало въздействие върху нуклеарната сигурност на реактора, личния състав, популацията и околната среда.
Снеговалежи и виелици удариха Сърбия.  Временно е блокиран Граничен контролно-пропусквателен пункт " Жабука " - главният към Черна гора. В планините вали сняг и се чака образуването на снежна завивка до 20 см. Заради мощния вятър не са изключени снегонавявания, предизвестяват метеоролозите.
Продължава рисковото време в Гърция. Анулират се и се пренасочват полети от летището в Солун. В неделя поривите напразно доближиха 114 км/ч. Отнесени са покриви на бензиностанции и на състезателен център, в който са упражнявали деца. Няма потърпевши.
На пасажерите, които ще пътуват по море, се предлага да се свържат с локалните пристанищни управляващи и туристическите организации за възможни промени в разписанията заради неподходящите метеорологични условия. Спрени са фериботите от континента към Корфу, Тасос, Спорадските и Цикладските острови.
Очаква се времето в района да стартира да се оправя още през днешния ден с утихване напразно и повишаване на температурите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР