Зимата омръзна дори на най-големите й фенове. Затова с трепет

...
Зимата омръзна дори на най-големите й фенове. Затова с трепет
Коментари Харесай

Да прибираме ли зимните дрехи? Виж цялата прогноза за месец март!

Зимата омръзна даже на най-големите й почитатели. Затова с боязън гледаме календара и отиващия си февруари. Какво обаче ще бъде времето през март?

Месецът ще стартира с най-вече слънчево и топло време, като оптималните температури ще са сред 13 и 18 градуса. Но това важи само за първия ден на март, прецизира Красимир Стоев от Българска академия на науките.

В събота обаче облачността ще бъде забележителна, тук-там ще вали, въпреки че не се чакат огромни количества превалявания.

В неделя, точно на националния празник, температурите ще са едвам сред 4 и 9 градуса. Небето ще бъде облачно, само че не се чакат превалявания. 

С началото на новата календарна седмица ще стартира и стопляне. Температурите ще се покачат и най-топло ще е в Източна България. 

Като цяло първите 10 дни на март ще бъде по-топло от нормалното. Ще бъде слънчево.

Затоплянето обаче ще бъде краткотрайно. В средата на месеца ни чакат още сняг и още дъжд. Температурите ще бъдат близки до нормалните за сезона.

Астрономичната пролет идва на 20 март. Тогава не се чакат превалявания, те ще бъдат два-три дни по-късно.

Като цяло март ще бъде много динамичен. Най-ниските температури ще бъдат сред -8 и -3. Най-топло ще бъде, уви, при започване на месеца.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР